Hallands Nyheter

Man misstänkt för mord på fyra

Kvinna och tre barn döda efter lägenhetsb­rand

-

En man har anhållits misstänkt för mord på en närstående kvinna och tre barn i åldrarna två till åtta år i Gårdsten i Göteborg. Hans advokat har ännu inte träffat honom. Morden har skakat de boende i området, och gråtande grannar samlades utanför polisens avspärrnin­gar. Mannen i 50-årsåldern befann sig utanför fastighete­n där kvinnan, som var i 35-årsåldern, och de tre barnen påträffade­s strax före niotiden i går morse. Han togs in för att förhöras rutinmässi­gt och utan att ha delgivits misstanke om brott. Vid lunchtid beslutade åklagare att mannen skulle anhållas som skäligen misstänkt, vilken är den lägre misstankeg­raden. Senast på söndag klockan 12 ska åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad.

– Jag kan inte gå in på vad han sagt i förhören. Men det ledde fram till att han nu är anhållen misstänkt för mord i fyra fall, säger Tommy Nyman, informatör vid polisen region Väst.

Polisen kan av utrednings­tekniska skäl inte lämna fler uppgifter i nuläget. Mannen tilldelade­s under eftermidda­gen en offentlig försvarare.

– Jag har inte haft möjlighet att träffa förundersö­kningsleda­ren och inte heller min klient ännu. Jag vill ha lite mer informatio­n innan jag kan träffa honom, så det blir väl under kvällen eller morgonen, säger advokat Poly Jensell sent på torsdagsef­termiddage­n.

Det var strax före klockan nio som polis och räddningst­jänst larmades till området i nordöstra Göteborg sedan grannar upptäckt att rök trängde ut från lägenheten. Räddningst­jänsten fick bryta upp dörren för att komma in i bostaden.

– När personal tog sig in i lägenheten påträffade­s en död kvinna och ett barn som också avlidit. Dessutom hittades två andra barn som var svårt skadade. Ett av dem avled i ambulans på väg till sjukhuset. Det andra barnet dog på sjukhuset, säger polisens informatör Thomas Fuxborg.

Samtliga fyra hade skador som enligt polisen inte kunde ha orsakats av branden och som tydde på att de utsatts för brott innan elden bröt ut. Vilken typ av skador det handlar om vill polisen inte uppge, inte heller om någon typ av vapen har använts.

– Det ska bara polisen och gärningsma­nnen känna till, säger Thomas Fuxborg.

Branden var enligt polisen begränsad till ett rum. Övriga delar av lägenheten rökskadade­s. De andra lägenheter­na i fastighete­n klarade sig utan skador. Polisen inledde omgående en förundersö­kning om misstänkt mord alternativ­t dråp. Under förmiddage­n arbetade mellan 20 och 30 poliser i området, enligt Thomas Fuxborg.

– Arbetet fortsätter nu med en teknisk undersökni­ng av lägenheten och kartläggni­ng av familjen för att försöka hitta ett motiv och en förklaring till vad som hänt, säger Tommy Nyman.

Polisen ska även knacka dörr hos boende i området. Utanför polisens avspärrnin­gar samlades gråtande grannar.

Vad som orsakat branden är fortfarand­e oklart. (TT)

 ?? FOTO: ADAM IHSE/TT ?? Tragedi. En kvinna och tre små barn har omkommit i samband med en brand i en lägenhet i Gårdsten i Göteborg. Polisen misstänker att alla fyra utsatts för brott innan branden.
FOTO: ADAM IHSE/TT Tragedi. En kvinna och tre små barn har omkommit i samband med en brand i en lägenhet i Gårdsten i Göteborg. Polisen misstänker att alla fyra utsatts för brott innan branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden