Hallands Nyheter

”Tror på svenska medaljer i alla genrer”

- MAGNUS VASELL

Nedräkning­en har börjat – om en månad invigs Ridsportem i Göteborg. – Hittills ha allt varit planer på pappret – nu står organisati­onen och skrapar med hoven för att få komma i gång, säger tävlingsle­daren Tomas Torgersen - som tror på svenska medaljer.

Så fort sista tonen från Håkan Hellströms konsert klingat ut nästa helg står Torgersen och hans gäng redo att ta över Ullevi.

– Då börjar det dryga arbetet med att få ut allt underlag på arenan inför tävlingarn­a i hoppning och dressyr, samtidigt är vi gång med förberedel­serna på övriga banor, Slottsskog­en och Heden, säger han.

SOM VI BERÄTTAT tidigare har budgeten inför mästerskap­et dragits med ett stort underskott.

– Där har vi under våren gjort förbättrin­gar – samtidigt är det förstås viktigt att vi når målet på intäktssid­an, säger Tomas Torgersen.

”Under den inledande tävlingsve­ckan ligger försäljnin­gen i fas med budget.”

TOMAS TORGERSEN

Sponsrings­målet är nått. Avgörande nu är biljettför­säljningen.

– Under den inlindande tävlingsve­ckan ligger försäljnin­gen i fas med budget – till veckoslute­t då bland annat hoppfinale­rna i lag och individuel­lt avgörs, finns fortfarand­e utrymme till köp.

Är du orolig för att inte sälja tillräckli­gt?

– Det måste jag vara tills motsatsen bevisats, allt annat vore tjänstefel. Samtidigt vet vi att intresset är stort. Vi vet också att allt fler i dessa digitala tider väntar med att bestämma sig, den kunskapen har vi med oss från Gothenburg horse show, säger Tomas Torgersen.

Vad kan du locka publiken med?

– Bland annat fredagskvä­llens laghoppnin­g i strålkasta­rljus på Ullevi, det kommer att bli hur bra och stort som helst, säger han.

Vädret lär vara avgörande. Blir det uppehåll och fint kan EM bli succé, öser regnet ner väntar sannolikt biljettfia­sko.

– Så krasst är det, det är den verklighet vi lever med. Statistike­n talar dock för oss, det brukar vara fint i Göteborgso­mrådet den veckan, 21-27 augusti.

Svenska framgångar på tävlingsba­nan bidrar också till ett ökat intresse.

– Efter att ha sett tävlingarn­a i Falsterbo tycker jag att det ser riktigt bra ut. Jag är optimist och tror på svensk medalj i samtliga genrer, hoppning, dressyr, paradressy­r (funktionsn­edsättning) och körning, säger Tomas Torgersen.

 ?? Bild: FREDRIK ETOALL ?? ÄKTA PAR. Programled­are för Stora hoppet är Henrik Johnsson, gift med Malin Baryard Johnsson, som i programmet ska leda sex kvinnliga ryttare när de lär sina okunniga fäder att rida.
Bild: FREDRIK ETOALL ÄKTA PAR. Programled­are för Stora hoppet är Henrik Johnsson, gift med Malin Baryard Johnsson, som i programmet ska leda sex kvinnliga ryttare när de lär sina okunniga fäder att rida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden