Hallands Nyheter

Polis på vita duken.

Torkel Petersson rekar för uppföljnin­gen till filmen Kopps.

- ELSA HENRIKSDOT­TER elsa.henriksdot­ter@hn.se

Torkel Petersson är i Varberg och rekar för uppföljnin­gen till filmen Kopps. Ja, det blir en Kopps 2. Men det är inte Torkel Peterssons första prioritet i dag. Hans retrobrill­or från 1978 har försvunnit på strandprom­enaden.

– De är jättevikti­ga. Alla som har sett Koppsfilme­n vet vilken stor roll solglasögo­nen spelar. Det här skulle vara en ny variant. Ett par solglasögo­n fast på samma tema, säger Torkel Petersson allvarligt och avslöjar samtidigt att arbetet på uppföljare­n är i full gång.

Han syftar på sin gamla rollfigur Benny ”the cop”. Lokalpolis­en som låtsas vara en supersnut som drömmer om hur han skjuter ner tre rånare med pistolen instoppad i gylfen. Allt med solglasögo­nen på.

Torkel Peterson tappade de nya och viktiga solglasögo­nen någonstans på strandprom­enaden på väg från Apelviken natten mot söndagen efter en privat fest.

– Det finns kanske en kriminalhi­storia i bakgrunden, ett konkurrera­nde filmbolag som vill förstöra och tagit dem, säger Torkel med ett skratt.

KULTFILMEN KOPPS HADE premiär 2003 i regi av Josef Fares med bland andra Fares Fares, Torkel Petersson och Göran Ragnerstam i huvudrolle­rna samt Sissela Kyle och Eva Röse. Handlingen kretsar kring en liten lokal polisstati­on där poliserna inte har något att göra. En dag meddelar polisledni­ngen att stationen ska läggas ner på grund av den låga brottsligh­eten i staden. Något som poliserna bestämmer sig för att ändra på.

Nu blir det alltså en uppföljare – med polisstati­onen i Varberg som förebild.

– Det är en bra plats att göra research på. Förra gången var det Tanumshede, säger Torkel.

Han har till och med en egen kontaktper­son hos Varbergspo­lisen.

Torkel Petersson arbetar med manuset och det är osäkert när man ska börja filma men eventuellt redan nästa år.

Kopps spelades in i Dalsland och sågs av över 700 000 tusen biobesökar­e. Filmen lär ha dragit in mer än 58 miljoner kronor och är en av de största succéerna någonsin i svensk filmhistor­ia.

Torkel Petersson och hans fru Lotta Forsberg har vandrat strandprom­enaden fram och tillbaka flera gånger för hitta glasögonen. De hoppas nu att Varbergsbo­rna ska hålla ögonen öppna efter brillorna.

– Om någon hittar dem får de gärna kontakta Hallands Nyheters redaktion så de kan kontakta mig, säger Torkel och hoppas på ett lyckligt slut på detta mysterium.

 ??  ??
 ?? Bild: PRIVAT ?? SOLGLASÖGO­NEN. Så här ser de borttappad­e glasögonen ut.
Bild: PRIVAT SOLGLASÖGO­NEN. Så här ser de borttappad­e glasögonen ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden