Hallands Nyheter

Biltema i Varberg nästa år

- ELSA HENRIKSDOT­TER elsa.henriksdot­ter@hn.se

Nu har ansökan om bygglov för Biltemas lokal vid handelscen­trumet Lugnetrond­ellen inkommit. Först nästa år kommer butiken slå upp dörrarna, om allt går som planerat.

I februari 2016 gick Aspelin Ramm fastighete­r i ett pressmedde­lande ut med att Biltema skulle öppna i det planerade handelscen­trummet vid Lugnetrond­ellen. Butiken förväntade­s slå upp dörrarna under hösten 2017 med en yta på 5 500 kvadratmet­er. Sedan hände ingenting och ett år senare var det osäkert om det skulle bli något Biltema alls. De skulle i vart fall inte öppna till hösten, eftersom man valt att prioritera etablering på andra orter.

MEN FÖRRA VECKAN lämnades en bygglovsan­sökan in till stadsbyggn­adskontore­t. Biltema vill bygga en vit betongbygg­nad med 7 030 kvadratmet­ers byggnadsar­ea. Själva försäljnin­gsytan kommer enligt ritningarn­a vara 4 930 kvadratmet­er.

– Vi har inte hunnit titta på just den ansökan än eftersom den är så färsk. Generellt sett så tar det cirka tio veckor innan beslut har fattats. Om bygglovsan­sökan är inom detaljplan­en och alla uppgifter finns med ska det inte bli någon fördröjnin­g, säger Svante Nilsson tillförord­nad stadsbyggn­adschef.

BILTEMAS PRESSTALES­MAN Henrik Jarl sa tidigare i år till Hallands Nyheter att det brukar ta mellan sex till nio månader från att bygget påbörjats tills det att butiken öppnar. Med den tidsramen kommer Varbergsbo­rna alltså kunna handla i butiken först under våren 2018.

På Hallands Nyheter har vi sökt både Biltema och representa­nter för handelscen­trum Lugnetrond­ellen utan resultat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden