Hallands Nyheter

”Att cykla kan vara som ett cocktailpa­rty på hjul”

CYKEL I VARBERG DEL 3: SÅ KAN DU BLI SÄKRARE PÅ VÄGEN

- LOTTA OLSSON lotta.olsson@hn.se

För att kunna ha kul på hjul måste säkerheten komma i första hand, tycker Suzanne Gadd på cykelklubb­en CK Wano. HN hänger med på en välbehövli­g cykelskola – i Varberg är nämligen singelolyc­kor allra vanligast.

Ute på Ginstleden bakom Naturum får bilar inte köra. Här lägger sig cyklistern­a från CK Wano i två led efter varandra och bildar det som på cykelspråk kallas en klunga eller tvåpar. HN:S reporter har fått följa med ut för att få en lektion i att cykla säkert. Det visar sig snart välbehövli­gt. Eftersom man ligger så nära cyklisten framför och bredvid sig, behöver man ha full koll på sitt manuellt drivna fordon och den omgivande trafiken.

– JAG BRUKAR SÄGA att cykla kan vara som ett cocktailpa­rty på hjul, man byter granne var och varannan minut och kan därför ha i gång ett tiotal samtal på samma gång. Men eftersom man ligger så nära varandra måste man vara lyhörd, bromsa varsamt och vara tydlig i trafiken, annars kan man sabba för hela gruppen, säger Suzanne Gadd som är kassör och instruktör i CK Wano.

Hon berättar att mycket av säkerheten handlar om att förbereda sig innan man väl börjar cykla och om att ha koll på cykel, kläder och regler. I bilderna här intill finns en guide till saker Suzanne Gadd tycker är extra viktiga att ha koll på.

EN SOM SKULLE hålla med henne i mångt och mycket är kommunpoli­sen Richard Hiller. Han förklarar att det finns en klar övervikt i olycksstat­istiken. Av de ungefär 200 cykelolyck­or som sker varje år är majoritete­n singelolyc­kor.

– Folk cyklar omkull av olika anledninga­r. Vanligast är för hög fart eller alkohol. Precis som vid bilolyckor så är det nästan jämt hastighete­n som är felet, säger Richard Hiller.

”Det cyklister upplever är jobbigt med bilar är nog att bilister inte saktar ned och ger utrymme om man cyklar på bilvägar. Vilket man absolut får göra.”

polis

”Oavsett vem som är skyldig kommer det alltid vara cyklisten som skadar sig mest.”

polis

Att ha en cykel som fungerar är viktigt för säkerheten men också för att känna sig trygg på sadeln. Det innebär att cykeln ska vara rätt inställd för cyklisten. Sadeln ska vara i en höjd där du inte sitter och vaggar för att nå till pedalerna. Man ska också veta hur broms och växlar fungerar. Sedan ska cykeln ha reflexer, ringklocka, vit lampa fram och röd lampa bak.

 ??  ?? RICHARD HILLER RICHARD HILLER GRUPPÖVNIN­G. Genom att cykla tätt intill andra krävs större koncentrat­ion och mer
RICHARD HILLER RICHARD HILLER GRUPPÖVNIN­G. Genom att cykla tätt intill andra krävs större koncentrat­ion och mer
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? VÄLSITTAND­E. Suzanne Gadd visar hur cykelhjälm­en ska sitta: remmen under hakan ska vara tight och hjälmen ska sitta en till två centimeter ovanför ögonbrynen.
Bild: JONATAN BYLARS VÄLSITTAND­E. Suzanne Gadd visar hur cykelhjälm­en ska sitta: remmen under hakan ska vara tight och hjälmen ska sitta en till två centimeter ovanför ögonbrynen.
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? UTRUSTAD.
Bild: JONATAN BYLARS UTRUSTAD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden