Hallands Nyheter

Trumps svärson tonar ned rysskontak­ter

- Mattias Mächs/ Ivar Andersen/

Usajared Kushner, svärson och rådgivare till USA:S president Donald Trump, förnekar att han konspirera­t med Ryssland under presidentv­alskampanj­en.

– Låt mig vara väldigt tydlig, jag har inte varit i maskopi med Ryssland, säger Kushner efter en utfrågning i senatens underrätte­lseutskott.

Utfrågning­en skedde bakom lyckta dörrar men när Kushner efteråt mötte pressen var hans budskap tydligt.

– Alla mina handlingar var korrekta, säger han.

Kushner tillägger att Trump inte tog hem presidentv­alet tack vare rysk hjälp, utan eftersom han bedrev en smartare kampanj än sin motståndar­e.

– Att antyda någonting annat är att förlöjliga de som röstade på honom, säger Kushner.

I övrigt var Kushners korta redogörels­e en ordagrann upprepning av ett skriftligt uttalande han släppte tidigare i går. I uttalandet kommentera­r Kushner bland annat fjolårets möte med en rysk advokat som påstods ha kompromett­erande informa- tion om Trumps motståndar­e i presidentv­alet, Hillary Clinton.

Kushner beskriver mötet som ett slöseri med tid att han försökte avsluta det så snabbt som möjligt. Enligt Kushner var mötet ett av hundratals under kampanjen och var så betydelsel­öst att han helt glömde bort att det ägt rum. Det ska också ha varit anledninge­n till att han ursprungli­gen inte redogjorde för mötet när underrätte­lsetjänste­n FBI efter valsegern genomförde en personkont­roll av den nya administra­tionens medlemmar.

I dag ska Kushner återigen frågas ut av representa­nthusets underrätte­lseutskott. I morgon är Trump jr och Manafort kallade att vittna inför senatens rättskommi­tté i en öppen utfrågning.

 ?? FOTO: EVAN VUCCI/AP ?? Jared Kushner.
FOTO: EVAN VUCCI/AP Jared Kushner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden