Hallands Nyheter

Fakta: Vm-aktuella på Karlstad GP

- JOEL TIVEMO

* Maria Larsson, Michel Tornéus, Andreas Kramer, Angelica Bengtsson, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia, Niklas Arrhenius, Hanna Hermansson, Erika Kinsey, Sofie Skoog

Andreas Kramer sprang det tredje snabbaste 800 meterslopp­et en svensk någonsin gjort på JEM tidigare i helgen. I sitt livs form finns löpartalan­gen med på en startlista som håller väldigt hög nivå.

Det gör också damernas 800 meterslopp. Där är den mest intressant­a ur Vm-perspektiv Hanna Hermansson, som gjort en kometkarri­är på löparbanan efter att ha bytt fotbollssk­or mot spikskor.

EN ANNAN HÖJDPUNKT lär bli diskustävl­ingen där två Vm-kastare deltar. Daniel Ståhl är världsetta och Sveriges största guldhopp inför mästerskap­et. Niklas Arrhenius gör upp om finalplats strax där bakom och vill nu hitta tekniken vid Vänerns strand.

Hemmahoppa­ren Sofie Skoog lär ha publiken med sig i sin sista tävling inför VM och är ytterligar­e en som är värd att hålla ögonen på.

En som redan har gett ett glatt svenskt besked till VM är maratonlöp­aren Mikael Ekvall. Strömstads­löparen hade skadebekym­mer i början av månaden och var då osäker på om kroppen skulle hålla för att göra Vm-debut. Men det blev inte mer än en dryg veckas träningsfr­ånvaro för Ekvall, som nu förbereder sig i Mora för mästerskap­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden