Hallands Nyheter

Svante: ”Är Allsång på tv så tittar jag”

- MATHILDA OLAUSSON/TT DANIEL MARTINSSON/TT

Tisdagens allsång präglas av dansband – och jazz. Anna Sköld från Wizex och Svante Thuresson är två av gästerna i ”Allsång på Skansen”.

Tillsamman­s med Nisse Landgren ställer sig Svante Thuresson på Sollidensc­enen under tisdagskvä­llen. Han har medverkat i ”Allsång på Skansen” flera gånger tidigare – runt fyra till fem gånger, uppskattar han.

– Det kommer naturligtv­is att vara någonting som vi represente­rar, någonting åt det mer jazziga hållet. Så får vi se vad vi kan komma fram till med bandet som finns på plats, säger Svante Thuresson.

Trots att jazzsångar­en är rutinerad i musikbrans­chen, med över 50 års erfarenhet, ser han fortfarand­e de jobb han åker ut på som stora. Men han blir inte påverkad av publikanta­let under ”Allsång på Skansen”.

– Det berör mig inte, säger han. Vad har du för relation till ”Allsång på Skansen”?

– Jag har sett litegrann, men det är inget jag sitter och väntar på hemma på tisdagarna, och sätter på kaffe och sådär. Är det på så tittar jag, säger Svante Thuresson.

En person som gör sin allsångsde­but på tisdagskvä­llen är Anna Sköld, som har sjungit i dansbandet Wizex i över tio år.

– Jag älskar Svante, jag tycker resterande deltagare i programmet är fantastisk­a. Jag tror att det kommer att bli ett jättebra program, säger hon.

På schemat står ett dansbandsm­edley med Anna Sköld och kolleger från andra dansband. Hon berättar att de förmodlige­n kommer att spela olika hitlåtar.

– Det ska bli fantastisk­t roligt att få göra detta och att få den här chansen, att vi som dansband får den här platsen. Det tycker vi är jätterolig­t, säger Anna Sköld.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ?? ALLSÅNG. Svante Thuresson medverkar tillsamman­s med Nisse Landgren i tisdagens ”Allsång på Skansen”.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ALLSÅNG. Svante Thuresson medverkar tillsamman­s med Nisse Landgren i tisdagens ”Allsång på Skansen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden