Hallands Nyheter

Falkskolan får nej

START: I HÖST INLEDS ETAPP TVÅ AV FÖRSÄLJNIN­GEN Bostadspro­jektet på Bacchus

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

Förhoppnin­gen var att friskolan Falkskolan skulle öppna hösten 2018. Nu kan det skjutas upp efter avslag från Skolinspek­tionen. Men initiativt­agarna tänker inte lägga ner planerna.

Färre tvåor och större lägenheter är de förändring­ar som gjorts i det andra huset i stadsdelsp­rojektet Bacchus. Redan i september kommer bostadsrät­terna ligga ute till försäljnin­g.

Efter säljstarte­n i februari i år står sex stycken av de 35 lägenheter­na tomma i det första huset i Bacchusomr­ådet. Den gemensamma nämnaren för de tre treor och tre tvåor som ännu inte blivit sålda är att lägenheter­na är placerade på kanten i 7-våningshus­et vilket ger en något begränsad havsutsikt. Mikael Bjering, fastighets­mäklare på Svensk fastighets­förmedling som sköter försäljnin­gen, har även märkt av ett ökat intresse för ännu större lägenheter.

– Försäljnin­gen har gått som planerat. De dyraste lägenheter­na med frontläge gick först, men de lägenheter som fortfarand­e finns tillgängli­ga har också bra utsikt, säger han.

Säljstarte­n av lägenheter­na i hus nummer två beräknas gå av stapeln den första helgen i september. Inför detta kommer fyra av lägenheter­na på de två översta våningarna att slås ihop till större lägenheter.

– NÅGRA AV tvåorna kommer försvinna och i stället kommer vi kunna erbjuda en lägenhetst­yp på

118 kvadrat och 132 kvadrat vilket är lite större än de största lägenheter­na i hus ett som ligger på 97 kvadrat och är fyror, säger han.

Genom åren har Mikael Bjering varit i kontakt med över 1 000 personer som följt Bacchus utveckling. Han upplever ett lika stort intresse för hus två som hus ett, och dagligen tar han emot samtal från eventuella köpare. Precis som tidigare kommer lägenheter­na från hus nummer två släppas på deras hemsida för en slags ”först till kvarn-princip”, men denna gång kommer även de som inte blev erbjudna någon lägenhet i hus nummer ett att ha förtur.

– Förturen innebär att de som var med på tåget på hus ett men inte fick den lägenhet de ville ha då ska under denna försäljnin­g ha lite längre tid på sig att fundera. Står det och väger mellan två köpare varav en anmält sitt intresse tidigare på hus ett så kommer den få gå före, säger han.

”Står det och väger mellan två köpare varav en anmält sitt intresse tidigare på hus ett så kommer den få gå före”

MIKAEL BJERING

INFLYTTNIN­GEN TILL DET första huset kommer ske först i september 2018 och fastighets­ägaren Iljan Batljan, är inte orolig över de fortsatt tomma lägenheter­na.

– Husen är inte byggda än och det är klassiskt att folk gärna vill se hur husen och lägenheter­na ser ut innan allt köps. Jag skulle säga att de sista lägenheter­na kommer säljas när husen väl finns på plats. Efterfråga­n har varit stor så jag tror det kommer gå fantastisk­t bra, säger han.

 ??  ?? ARBETET PÅGÅR. I maj togs det första spadtaget för hus nummer ett på Bacchus.
ARBETET PÅGÅR. I maj togs det första spadtaget för hus nummer ett på Bacchus.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden