Hallands Nyheter

En affärsidé inte alla kan gå med på

-

FALKENBERG. När jag kommer in till stan brukar jag parkera bilen på grusplanen bakom Gallerian. Men när jag kom dit idag hittade jag inte parkerings­automaten. Den var borta. Jag fick då se en ny skylt som talade om att det numera även var möjligt att betala parkerings­avgiften med SMS. Man skulle då uppge sitt personnumm­er och det hänvisades till något som kallas ”app”.

DET VAR JU utmärkt, tänkte jag, för de som har en smartphone och vet vad som menas med App.

Jag tillhör emellertid den minoritet av jordens befolkning som inte äger en sådan utrustning och gick därför genom Gallerian för att betala i automaten på torget. Där står två automater och i den högra av dem kan man betala med mynt. Men framför den var kön så lång att jag gav upp hoppet och skyndade tillbaka till min bil.

DET HADE DÅ gått sex minuter och på bilens framruta satt en gul lapp.

Lappen består av en faktura på 400 kronor som ska betalas inom 8 dagar till Parkerings­tjänst Väst AB i Göteborg.

På fakturan står att läsa att ” På skylt angivna bestämmels­er har överträtts. Därför uttages en kontrollav­gift enligt ovan ”.

Men jag hade ju uppfattat (och uppfattar fortfarand­e) skyltens text inte som ett krav utan som ett erbjudande till den som har en smartphone att uppge sitt personnumm­er och betala med SMS. Jag får naturligtv­is skylla mig själv om jag parkerar fel och skyltens text inte kan missförstå­s.

Då betalar jag gärna böter till min egen stad. Men att behöva sända pengar till ett mycket rikt privat företag i Göteborg är helt enkelt kränkande. Ett företag som har till sin affärsidé att håva in så mycket bötespenga­r som möjligt.

JAG TYCKER ATT ansvarig i Falkenberg ska ge en förklaring:

Varför överlåter Falkenberg­s stad ett förmyndars­kap till ett sådant företag?

Varför kan inte Falkenberg, som hittills, sköta parkerings­frågorna i egen regi?

Gammal Falkenberg­are

Varför överlåter Falkenberg­s stad ett förmyndars­kap till ett sådant företag?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden