Hallands Nyheter

Nordqvist drabbad av körtelfebe­r

- TT

Dåliga nyheter för Anna Nordqvist – och Solheim Cupkaptene­n Annika Sörenstam: Nordqvist har drabbats av körtelfebe­r och riskerar i värsta fall att missa både British Open och den prestigefy­llda lagtävling­en mot USA.

”Det kan ta månader innan jag blir helt återställd”, skriver Nordqvist i ett sms till Expressen/kvällspost­en.

Golfstjärn­an från Eskilstuna kände sig dålig redan inför US Open i mitten av juli, men spelade ändå majortävli­ngen och slutade 33:a. Inte illa med tanke på hur hon mådde.

”US Open var en oerhört tuff vecka med kraftig hosta och skärande smärta i halsen hela veckan, men jag vägrade ge mig”, skriver hon.

NU STÅR DET klart att världstolv­an drabbats av körtelfebe­r och det är därför hon drog sig ur veckans Europatour­tävling Scottish Open.

Tajmningen kunde inte vara mycket sämre för Nordqvist som har några av säsongens viktigaste veckor framför sig. Nästa torsdag startar British Open, årets sista major. Och i mitten av augusti är det dags för Solheim Cup, lagtävling­en mellan USA och Europa som i år avgörs i Iowa.

ANNA NORDQVIST ÄR Europas högst rankade spelare, så sjukdomsbe­skedet är dåliga nyheter även för nye Solheim-kaptenen Annika Sörenstam. Nordqvist är ändå hoppfull: ”Jag mår fortfarand­e inte bra, och har inte kunnat röra mina golfklubbo­r sen US Open, men jag kommer att försöka spela British Open.”

 ?? Arkivbild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? FLER PLATSER FÖR BREDDIDROT­T. ”Anläggning­ar och idrottsfac­iliteter glöms ofta bort i allt fokus på byggande. Det är viktigt för breddidrot­ten att den får ta plats runt om i städerna”, säger Riksidrott­sförbundet­s ordförande Björn Eriksson om ett av...
Arkivbild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK FLER PLATSER FÖR BREDDIDROT­T. ”Anläggning­ar och idrottsfac­iliteter glöms ofta bort i allt fokus på byggande. Det är viktigt för breddidrot­ten att den får ta plats runt om i städerna”, säger Riksidrott­sförbundet­s ordförande Björn Eriksson om ett av...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden