Hallands Nyheter

FFF mot Bois söndag 19.00

FFF MOT BOIS: VEM GÅR SEGRANDE UR KAMPEN? Senast det begav sig slutade derbyt med en målexplosi­on utan dess like och Tobias Englund fick varbergarn­a att drömma mardrömmar. Så varför inte ta avstamp hos just lagets målskyttar?

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

För att kamma hem vinsten menar FFF att de ska ha ett bra tempo och vara noggranna både offensivt och defensivt. Bois taktik är att komma upp i nivå, då har man lagt grunden, enligt dem. ”Sen gäller det att ha hög kvalité och noggrannhe­t på det vi gör.”

En av de har tränat extra på avslut och beskriver det som att han öppnat ett nytt kapitel i sin fotbollska­rriär. Den andra gör som han gjort år ut och år in, mål. Och går mot sin bästa säsong på länge.

– Det är såklart skönt att träningen har gett resultat. Sen har jag ändrat mitt tankesätt lite och försöker ta mig in i boxen oftare än tidigare och man får säga att det konceptet funkat bra hittills, säger vårderbyts hattrickhj­älte Tobias Englund. Är det Hasses (Eklund) förtjänst?

– Ja Hasse har påpekat det mycket och kan man spetsa till sin kompetens ytterligar­e så försöker man göra det. Gabriel Altemark Vanneryr: – Jag brukar säga att jag älskar att göra mål och på så sätt alltid gör det där lilla extra för komma fram till lägena, det är väl hemlighete­n.

– Och det har nog alltid funnits där, jag har alltid spelat anfallare och alltid gjort mål. Sen har man ju varit med ganska länge nu och vet vad man ska göra för att hamna på rätt plats vid rätt tillfälle, säger ”Gabbe”.

SOM EFTER FLERA års skadehelve­te i år har startat i 14 av 15 matcher, stått för sju mål, placerar sig delad trea i skytteliga­n och som han själv säger: ”bidragit med mycket”.

– Det är jätteskönt och det känns som att kroppen funnit harmoni. I år har jag gjort det jag kom för att göra, det vill säga poäng och varit delaktig i mycket - Och jag har betydligt mer att ge, skjuter han in. Har du ändrat på något i ditt upplägg?

– Allt är såklart inte positivt med att bli äldre men jag har blivit lite klokare med åren och tänkt mig lite för och lyssnat på min kropp. Egentligen är det nog flera olika detaljer som bidragit. Vi har två kloka tränare, ett noggrant medicinskt team och så har jag gått ner lite i tjänst på jobbet, berättar Varbergsan­fallaren.

– Ja skojar du? Förra året gjorde jag min elfte operation och funderade på det kanske var slutet. Nu känner jag att jag är på rätt väg och är glad att jag inte slutade, fotbollen är trots allt det roligaste som finns.

Tobias Englunds ”förvandlin­g” från framspelar­e till målskytt och den utveckling han tycker han gjort som fotbollssp­elare tillskrive­r han Falkenberg­s FF och flytten han gjorde till klubben i somras.

– Jag kände att jag stod lite på samma ruta och behövde nått nytt. Jag fick tidigt en bra bild av Falkenberg, det är en bra klubb och trivs man så brukar man utvecklas.

I DET SENASTE mötet mellan klubbarna var det tveklöst just Englund som stal rampljuset, trots att han inte ens startade i matchen. När Mahmut Özen klev av skadad i slutet av den första halveken gav det Englund chansen att göra en match med stort M. Hans dryga 45 minuter på planen resulterad­e

i tre mål, ett assist och ett gult kort. Så nära ett Gordie Howe-hattrick man kan komma, för att tala hockeysprå­k.

– De positiva bilderna ska man ha såklart ha med sig. Se sig själv göra mål - måla upp för sitt inre att man gör mål eller spelar fram, säger Tobias Englund,

– Jag har sett fram emot den här matchen sedan den förra. Vi är grymt revanschsu­gna, lovar Altemark Vanneryr.

MATCHEN BLIR DET första derbyt på nya Falcon Alkoholfri Arena och det där publikreko­rdet som tillkom när Sveriges damlandsla­g tog emot Mexiko i Em-genrepet (4204 personer) kan mycket väl övertrumfa­s. Både Englund och ”Gabbe” tror på en tuff men publikvänl­ig match.

– Det är två lag i god form, det finns absolut förutsättn­ingar för en bra match. Jag ser fram emot matchen – det är såna matcher man vill spela, menar Englund.

– Segern senast för oss var grymt viktig och vi kommer in i den här matchen med ett bra självförtr­oende. I år har våra matcher varit väldigt underhålla­nde med mycket mål och jag tror även den här matchen kommer bli rolig för publiken, säger Altemark Vanneryr.

EFTER EN TIDS uppehåll drog höstsäsong­en igång förra helgen men trots segrar för båda lagen och en så pass jämn serie att båda lagen har minst en kvalplats inom räckhåll är de ödmjuka inför fortsättni­ngen.

– Alla kan se tabellen, man kan hamna i mitten, toppen eller i botten. Vi tar en match i taget och tittar inte för långt fram. Jag tror det funkar för oss. När det är så pass jämnt och ingen match är lätt gäller det att göra det gediget och alltid komma upp i 100 procent, menar ”Gabbe”. Är den jämna tabellen ett svaghetste­cken eller nått positivt?

– Jag ser inget negativt i det. Jag tycker det är roligt och jag tror publiken tycker att det är en rolig serie att följa. Inget lag kan känna sig tryggt och att det blir spännande hela vägen in, det kan jag lova, tycker ”Gabbe”.

– Man vill såklart alltid blicka uppåt, sen får man se - missar man någon match går det fort neråt. Vi siktar så högt som möjligt, säger Englund.

Vad blir nyckeln mot Bois?

Vi måste ha ett bra tempo och vara noggranna både offensivt och defensivt.

Vad blir nyckeln mot FF?

– Som vanligt gäller det att man kommer upp i nivå, då har man lagt grunden. Sen gäller det att ha hög kvalité och noggrannhe­t på det vi gör.

Några ord till Englund inför matchen?

– Ja, jag hoppas han startar den här matchen - inga mer superbyten från hans sida, utan han får gärna starta, säger ”Gabbe” som inte vill att historian upprepar sig.

Några ord till Gabriel?

– Nej nåt sånt vill jag inte, det behöver vi inte. Typiskt er reportrar att fråga så, skrattar Englund.

”De positiva bilderna ska man ha såklart ha med sig. Se sig själv göra mål – måla upp för sitt inre att man gör mål eller spelar fram.”

TOBIAS ENGLUND

”Jag har sett fram emot den här matchen sedan den förra. Vi är grymt revanschsu­gna.”

GABRIEL ALTEMARK VANNERYR

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MÅLGEST IGEN? Tobias Englund vet i alla fall hur man gör mål på Bois. Och han hittade målet två gånger mot Norrby senast. Live från derbyt HN livesänder från mötet mellan FFF och Bois på
Bild: KRISTER ANDERSSON MÅLGEST IGEN? Tobias Englund vet i alla fall hur man gör mål på Bois. Och han hittade målet två gånger mot Norrby senast. Live från derbyt HN livesänder från mötet mellan FFF och Bois på
 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? EN VANLIG SYN. Måltjuven Gabriel Altemark Vanneryr har gjort en och annan fullträff genom åren. I år har han hittat rätt sju gånger.
Bild: KRISTER ANDERSSON EN VANLIG SYN. Måltjuven Gabriel Altemark Vanneryr har gjort en och annan fullträff genom åren. I år har han hittat rätt sju gånger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden