Hallands Nyheter

Varför inte bostäder i Himle?

-

HN:S ledarsida (18/7)

Det är ju faktiskt cykelavstå­nd in till centrum, särskilt när elcykel användande­t ökar i hög grad.

BOSTÄDER. Jag kan bara hålla med HN:S ledarredak­tör. Varför kan man inte bygga bostäder i Himle? Det sker en väldig befolkning­sökning i Varberg. Som svar på detta sker ett rivningsra­seri av gamla fina kulturbygg­nader i centrum där man ersätter med fula höga klossar till hyreshus som rymmer mer människor.

NÄR NU NÅGRA lokala byggherrar vill bygga i Himle där det gamla lekandet och nu senast Fun City låg så sätter sig tydligen kommunen på tvären. Det stämmer inte med översiktsp­lanen för att området är vikt för näringsver­ksamhet. Går det inte att ändra en översiktsp­lan. Himle skulle i mina ögon vara idealiskt för flerbostad­sbyggen. Man har mindre än 1 mil in till Centrum och järnvägsst­ationen vidare är det knappa 5 km till det idylliska Träslövslä­ge med närheten till bad och småbåtsham­n. Det är heller inte speciellt långt till större köpcentrum.

ÄR MAN RÄDD för att folk ska använda bil i större utsträckni­ng? Det är ju faktiskt cykelavstå­nd in till centrum, särskilt när elcykelanv­ändandet ökar i hög grad. Man kunde ju dessutom lägga om busslinjer­na med tätare förbindels­er ifrån landsbygde­n istället för att som idag att bussarna går tätt efter varandra oftast tomma med stor turtäthet. Är våra politiker så insnöade i sina tankar om förtätning att man anser att Himle ligger för långt ifrån Centrum? Är det bara lyxbostäde­rna i det kommande Västerport och ytterligar­e förtätning av centrala Varberg som hägrar?

EN LITEN LJUSNING i det pågående rivningsra­seri är dock renovering­en av den Heijlska villan. Det verkar till att bli riktigt bra. Man fruktade ju det värsta men det ser ut som man har tagit hänsyn till hur huset såg ut. Att man sedan kanske har fått byta ut nästan varenda bräda kanske var nödvändigt. Lennart Bengtsson Bilfront

 ?? Bild: LARS-GUNNAR JOHANSSON ?? FÖRTÄTNING. Insändaren menar att man borde bygga i Himle istället för att rasera kulturbygg­naderna i centrum.
Bild: LARS-GUNNAR JOHANSSON FÖRTÄTNING. Insändaren menar att man borde bygga i Himle istället för att rasera kulturbygg­naderna i centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden