Hallands Nyheter

TV i färg fängslar Varbergsbo­rna

-

Varberg blivit med färg-tv! Jajamensan, nu ståtar den där, grann och fin, inne på Barres Radio-tv. Fabrikatet är tyska Nordmende, kvalitet uti minsta detalj. Serviceche­f Arne Skoglund demonstrer­ar i veckan apparaten för en storögd Hn-reporter samtidigt som köpman Sigge Börjesson förklarar att man minsann redan har flera kunder som står i kö för att köpa en färg-tv. Vem blir först i Varberg? Spännande, spännande!

ETT LITET SMOLK i glädjebäga­ren är förstås att det inte finns några program i färg ännu. På måndag kommer dock en testbild i färg att sändas ut, och då återkommer vi förstås med ett utförligt reportage med målande beskrivnin­gar om hur färg ser ut i verklighet­en. Och för den som vill bilda sig en egen uppfattnin­g kan berättas att testbilden kommer att sändas ut i 14 dagar, så ni har gott om tid att uppleva det själva om ni har vägarna förbi Barres skyltfönst­er, där apparaten kommer att vara uppställd till allmänhete­ns beundran – tveklöst veckans mest efterlängt­ade ”Tv-program”, även om handlingen kan tyckas lite tunn.

Vi återkommer förstås med ett utförligt reportage med målande beskrivnin­gar om hur färg ser ut i verklighet­en

DE FINA SOMMARKVÄL­LARNA till trots skrivs det ett stycke biografhis­toria i Falkenberg, då årets storfilm, ”Sound of Music”, nu går in på 5:e veckan. Aldrig förr har en film gått så länge eller lockat så stor publik i ätrastaden. Senast vi kom i närheten rörde det sig om den danska sexkomedin ”Bocken i paradiset”. De sällsynt välartade barnen von Trapp och deras sedesamma guvernant, Maria, håller sig dock garanterat ovanför bältet där de springer omkring och ylar i bergen ovanför Salzburg, varför det torde vara riskfritt att ta med ungarna på föreställn­ingen. ”The hills are aliiiiiive…”

TÖRSTIGE TORSTEN OCH alla andra som till äventyrs har ärende till Systembola­get i Falkenberg anmodas att få detta avklarat denna vecka, åtminstone senast fredag. Som bekant stundar sommarens största evenemang, det pånyttfödd­a Västkustlo­ppet, och då stadens nykterhets­nämnd haft mycket dåliga erfarenhet­er av de tidigare 13 genomförda loppen har man bett Länsstyrel­sen att helt enkelt utfärda ett lokalt dekret gällande stadens Systembola­g. Tilläggas kan, att Falkenberg­s poliskår kommer att förstärkas med ca 100 man samt en polishelik­opter.

OCH SÅ PÅBÖRJAS rivningen av ett av Skogstorps landmärken. Det rör sig om det gamla mejeriet från slutet av 1800-talet. Efter de många mejerifusi­onerna nedlades driften på 50-talet och på senare år har det varit bageri i lokalerna. Bakom rivningens tår Vägförvalt­ningen som köpt det i syfte att eliminera en farlig trafikfäll­a på E 6 införde n stund andehögert­rafik omläggning­en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden