Hallands Nyheter

”Det märks på spelarna”

- VIKTOR ANDERSSON

På söndag smäller det. Årets andra derby och ingen har väl glömt målorgien i det förra? Matchen i Falkenberg väntas dra storpublik. – Det i sig blir en stämning och triggar lite extra, säger Jörgen Wålemark.

Första mötet hemma i Varberg är glömt och förlåtet för Bois del. Nu är det i stället dags för säsongens andra derby. För första gången på Falcon Alkoholfri Arena. Varberg kommer från en vinst i omstartsmö­tet mot Gefle men Bois tränare Jörgen Wålemark var inte riktigt nöjd med offensiven i den matchen.

– Vi behöver få fart på anfallsspe­let och göra allt för att komma tillbaka till det offensiva spel vi hade i våras, säger Jörgen Wålemark.

I den otroligt jämna serien där Varberg ligger tia och bara har sju poäng upp till kvalplats men å andra sidan endast fem poäng ner till negativ kvalplats.

– Det är en otroligt jämn serie och alla treorna är viktiga. Det gäller att ladda batteriern­a, det är små marginaler och för vår del gäller det att ta mer bortapoäng - och vi tar gärna vår första bortavinst på söndag, fortsätter han.

Enligt Wålemark märks det att det är ett derby som nalkas. Det har varit mer folk som tittat på lagets träningar och viktigast av allt - det märkts på spelarna.

– Man märker att det är lite extra tändning på spelarna under träningen. Det går lite fortare och alla vill spela så de tar i lite extra, berättar han.

Han vill inte hävda att det finns någon jättestark revanschlu­sta sedan mötet i Varberg. Den matchen är för länge sedan spelad och på söndag väntar en ny.

– Förra matchen var fantastisk, båda lagen spelade bra, publiken var bra och det måste vart kul å kolla på. Att vi inte tog några poäng lämnade en bitter eftersmak på nått vis men varje match är unik och visst, vi vill ha revansch, men det viktigaste vi vill ha med oss är poäng.

I ETT DERBY är känslorna ofta på max, ibland svallar de till och med över, men frågan är om Varberg har råd med det. Inte mindre än fem spelare, Thomas Boakye, Joakim Lindner, Peter Nyström, Oliver Silverholt och Oliver Stainisic, har två gula vardera och ett ytterligar­e mot Falkenberg innebär avstängnin­g.

– Det är bara att strunta i, det är ändå inget vi kan påverka. Bara vi inte tar några onödiga varningar för snack - så är det något vi får klara. Men det gäller att vi är kyliga och det har vi varit bra på tidigare.

I övrigt ser det ljust ut för Varbergs Bois inför matchen. Alla spelare är tillgängli­ga och de nya spelarna, Isak Skoog, Gustav Berggren (lån) och Jakob Olsson (lån) har kommit in bra i truppen berättar Jörgen.

– Både Gustav Och Jakob gjorde det bra mot Gefle och Isak väntas finnas med i truppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden