Hallands Nyheter

Sista matchen för Sundhage?

FOTBOLL: KVARTSFINA­L I EM

-

Pia Sundhage kan ha en enda match kvar som svensk förbundska­pten. – Men mitt hjärta har inte riktigt accepterat det, säger hon.

I dag väntar kvartsfina­l mot Holland och vid förlust är det tack och hej efter fem år som svensk förbundska­pten. Flera spelare har uttryckt att detta faktum är en extra motivation för att gå långt med Sverige – Sundhage själv har svårt att ta in att det bara kan återstå en match.

– Jag har ju fattat med hjärnan att om det blir förlust så är det min sista match, Men mitt hjärta har inte riktigt accepterat det. Och det är lite förmätet att säga att man spelar för någon, vi spelar för landet och att få ge tillbaka till Sverige med en semifinal, det vore fantastisk­t, säger Sundhage.

HON KONSTATERA­R ATT gränsen mellan fiasko och succé är hårfin och att förlust i dag förmodlige­n kommer att beskrivas som det senare.

Målvakten Hedvig Lindahl betonar vad en seger skulle betyda:

– Det är ju därför man spelar, för att man vill vinna någonting. Så det skulle betyda otroligt mycket. Och eftersom det är Pias sista så är det ännu viktigare än innan, nästan. Det skulle vara en skön vägbula att komma över, när man kommer förbi kvarten så infinner sig ett lugn och en inspiratio­n, och då vet man inte vad som kan hända sedan.

Holland har imponerat i gruppspele­t och har dessutom hemmaplan. Den svenska taktiken tycks bli

 ??  ?? TRYGGA. Hedvig Lindahl och Pia Sundhage har inga planer på att behöva lämna EM så tidigt som efter en kvartsfina­l.
TRYGGA. Hedvig Lindahl och Pia Sundhage har inga planer på att behöva lämna EM så tidigt som efter en kvartsfina­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden