Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Vilken världsstjä­rna vi har i Propulsion – ja, insatsen i Hugo Åbergs är bland de värsta jag sett.

Det loppet, Bold Eagles Elitlopps-försök och Readly Express seger i Guld-debuten är topp tre i år.

Jag utgår ifrån att den här trion drabbar samman i Prix d´amerique. Och, det kan bli tidernas race för det handlar om hästar som är av Varenne-klass, ni vet han som vann Elitloppet och Prix d´amerique två gånger och som sprang in 52 miljoner kronor.

Jag hoppas verkligen att vi får uppleva detta 3-kejsarslag i Paris sista söndagen i januari 2018.

V75-fest på Hagmyren

Fast innan dess har vi väl närmare 50 V75-omgångar framför oss. Den på Hagmyren är klart hygglig och det är upplagt för travfest då vädret ska bli fint.

Jag spikar favoriten Highland Park i V75-prologen, en Robert Bergh-häst som har två raka segrar efter att ha blivit kastrerad och genomgått en lyckad halsoperat­ion.

Det andra singelstre­cket är en riktig chansning, nämligen kallblodet Storsjarmö­ren. Han diskades som först i mål i V75 i Boden, startgalop­perade i Lycksele för att senast vinna ett 100.000-kronorslop­p i säker stil i Nord-norge. Tongångarn­a är positiva, vad jag kunnat läsa mig till och i valet av en eller många blev det en spik.

Hagmyrens upplopp är bara 161 meter, så det känns som ett extra plus för mina singelstre­ck. Jag har dock kryddat mitt system med några hästar från bakspår, väl medveten om att det vid motsvarand­e V75-omgång i fjol på Hagmyren endast var en häst från bakspår/ tillägg som vann.

Vinst med 60-oddsare

V75-fyra med Mulligan i Stochampio­natet och V75seger med nyförvärve­t Rapide du Pommeau i Malmö Stads Pris under Hugo Åbergs-kvällen var klart bra. Ja, det blev 538.000 kronor in i prispengar och de som lirade Rapide du Pommeau är att gratulera. Drygt 60 gånger pengarna måste vara ett av årets överodds.

I övrigt; ATG:S teknikstru­l vid V75 är ett gissel och måste åtgärdas – nu!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden