Hallands Nyheter

HBK tog tung poäng mot Östersund

- TOBIAS JÖNSSON/TT

Halmstads BK har bara vunnit en match i år – skrällsege­rn i premiären hemma mot Östersund. Nu blev det en poäng till mot skrällaget i Europa League.

Men Hbk-tränaren Igor Krulj var inte nöjd med resultatet:

– Vi borde ha straffat dem i slutet. Jag hoppades att Gudmundsso­n, med sin speed, skulle våga gå själv. Men så här är det nu, sa tränaren Igor Krulj.

Halmstad har bara vunnit en match i år – skrällsege­rn i premiären hemma mot just Östersund.

Bara tre andra allsvenska lag har lyckats lugga Östersund på poäng på Jämtkraft Arena – Jönköping, Sirius och Göteborg –

En poäng borta mot ÖFK, där bara tre andra lag lyckats ta poäng i år – Jönköpings Södra, Sirius och IFK Göteborg – borde kanske ses som godkänt för nästjumbon HBK

– Jag ville ha tre poäng. Men det var en fantastisk laginsats av spelarna. Vi visar att vi ska vara i allsvenska­n, sa Krulj.

MITT I ÖSTERSUNDS­PRESSEN i slutminute­rna fick gästerna ett gyllene omställnin­gsläge. Dennis Widgren tappade bollen på mittplan och HBK kontrade i ett fyra mot två-läge. Inlägget från Gabriel Gudmundsso­n blev dock inte bättre än att Östersunds­försvaret kunde nicka undan.

Men framgångar­na i Europa League kostar i allsvenska­n för Östersund.

Mållöst mot Halmstad innebär att ÖFK bara har en seger på fem seriematch­er.

– 0–0 och jag är väldigt stolt över spelarna, sa tränaren Graham Potter.

Östersunds tränare fortsätter att rotera för att laget ska orka med både spel i Europa League och allsvenska­n. Dessutom saknades Saman Ghoddos, Ken Sema och Gabriel Somi på grund av skador.

– Man måste göra ändringar på grund av spelschema­t och då är det naturligt att farten och samspelthe­ten inte är där. Men attityden och insatsen hos spelarna är fantastisk, sa Potter.

SUPERINHOP­PAREN JAMIE HOPCUTT, som startade sin femte match för säsongen, kom nära ett mål i mitten av första halvlek. Anfallspar­tnern Alhaji Gero stångades med Hbk-försvaret och målvakten Isak Pettersson hamnade på villovägar. Hopcutt försökte placera in en bredsida ur snäv vinkel mot öppet mål men bollen räddades på mållinjen av Hbk-backen Alexander Berntsson.

Gero, ofta ordinarie på topp, kom själv nära ett mål med dryga timmen spelad. Hans curlade skott mot krysset hamnade dock tätt över.

Hbk-målvakten Pettersson fick ofta hjälp av sin backlinje i avgörande lägen. Berntssons mittbacksk­ollega Marcus Johansson kastade sig och täckte avslut när Johan Bertilsson fick skottläge mitt i straffområ­det i slutskedet av matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden