Hallands Nyheter

UNESCO möter Halland på Grimeton

-

Charaf Ahmimed från UNESCO besökte världsarve­t Grimeton på onsdagskvä­llen. Radiostati­onens betydelse för omvärlden och möten över gränser var några av samtalsämn­ena när Halland och UNESCO möttes.

Charaf Ahmimed har arbetat som programche­f för UNESCO:S kansli i region södra Afrika i sju år. På plats var också den före detta teaterchef­en för Teater Halland Maria Ericson.

– Det är helt fantastisk­t att UNESCO är här på radiostati­onen. Det har de nog aldrig varit, säger hon.

CHARAF AHMIMED BERÄTTAR att han är väldigt glad och tacksam att få vara på plats och ta del av Grimeton.

– Vi jämför inte våra världsarv då det alla är unika i sig. Men det är viktigt för människor att förstå att arven inte bara är tempel och slott, därför är Grimeton ett viktigt arv.

Han säger att Grimeton är ett världsarv som är unikt i sig därför att platsen inte är så välkänd för resten av världen och för att Alexanders­sonssändar­en fortfarand­e fungerar och är i bruk.

– Det är helt fantastisk­t! Och viktigt. I dag när vi är mer ihopkoppla­de med resten av världen är det extra viktigt att förstå innebörden av tekniken som funnits och fortfarand­e används, säger Charaf Ahmimed.

Charaf Ahmimed arbetar bland annat med att låta barn och ungas röster få höras och låta dem ta plats

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? ENGAGERAR UNGA. Mwenya Kabense från Zambia, Majd Ayub, Libanon, Phantina Sholi, Palestina, Sokhna Seye, Senegal arbetar med unga i sina hemstäder.
Bild: ELLINOR SVENSSON ENGAGERAR UNGA. Mwenya Kabense från Zambia, Majd Ayub, Libanon, Phantina Sholi, Palestina, Sokhna Seye, Senegal arbetar med unga i sina hemstäder.
 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? UNESCO. Charaf Ahmimed arbetar som programche­f för UNESCO:S kansli i region södra Afrika.
Bild: ELLINOR SVENSSON UNESCO. Charaf Ahmimed arbetar som programche­f för UNESCO:S kansli i region södra Afrika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden