Hallands Nyheter

Dejtrånarn­a överklagar domen

- MATILDA CARLSTRÖM matilda.carlstrom@hn.se

De två män som dömdes i Varbergs tingsrätt för att ha lurat en man att han skulle på dejt och sedan under knivhot tvingat honom att ta ut pengar, överklagar nu domen till hovrätten.

I juli dömdes två män, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, för att ha lurat en man att han skulle på dejt med en kvinna och sedan under knivhot tvingat in honom i en bil och tvingat honom att föra över pengar. Nu överklagar de domen till hovrätten, och menar att de inte gjort sig skyldiga till något brott.

DEN ENA MANNEN hävdar att han i princip enbart agerat chaufför åt sin vän. Vännen ville åka till målsägande­n för att prata med honom. Målsägande­n hoppade frivilligt in i bilen och det uppstod tjafs mellan vännen och offret om en skuld. Vännen viftade med en kniv framför offret medan han förde över pengar, och sade åt honom att inte anmäla.

DEN ANDRA MANNENS berättelse om vad som hänt skiljer sig något. Enligt honom har han och den andra vännen varit ute på en bilrunda. Han bad en väninna att ringa till offret för att ”skoja med honom” om att de skulle ses på en dejt. De stötte på målsägande­n vid Söderbron i Falkenberg, tog en cigarett och småpratade lite. De kom in på att målsägande­n var skyldig honom pengar och han gav honom sitt banknummer. De ska hela tiden ha stått utanför bilen när de pratade, och de har inte befunnit sig i Glommen samtidigt den aktuella dagen.

I JULI DÖMDES männen i Varbergs tingsrätt till 1 år och 9 månaders fängelse vardera samt skadestånd på 44 572 kronor var. Nu överklagar de domen och yrkar på att i första hand frikännas, i andra hand få mildare straff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden