Hallands Nyheter

Östersund: ”Vi har bra chanser”

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

Östersund ställs mot PAOK Thessaloni­ki i playoff-spelet till Europa League. – Det finns inga lätta matcher nu, men vi ser fram emot utmaningen, säger vänsterytt­ern Gabriel Somi

Efter att ha besegrat det turkiska storlaget Galatasara­y och nu senast luxemburgs­ka Fola Esch väntar Grekland för Östersunds­pelarna.

PAOK THESSALONI­K, SOM slutade tvåa i grekiska ligan förra säsongen, är den sista motståndar­en som Östersund behöver besegra för att ta sig till gruppspele­t i Europa League.

– Det känns otroligt roligt. Nu har vi bara PAOK kvar, sedan är drömmen där att få spela ett gruppspel i Europa, säger Somi, som gjorde det förlösande 1–1-målet luxemburgs­ka Fola Esch i förra kvalomgång­en. TT: Vad tror du om Östersunds chans?

– Vi har bra chanser, självklart. Vilka vi än möter har vi bevisat gång på gång att inget är omöjligt och vi har en stor tro på oss själva, säger han.

SJÄLV VET HAN inte särskilt mycket om motståndar­laget. Men antagligen kan han få lära sig mer av Östersunds mittback Sotirios Papagianno­poulos, som spelat just i PAOK.

– Han har sagt att det är en stor klubb i Grekland, säger Somi.

ÖSTERSUND INLEDER playoff-spelet på bortaplan den 17 augusti. Returmötet sker en vecka senare.

Det är inte bara äran som står på spel. Skulle Östersund besegra PAOK Thessaloni­ki väntar gruppspel, och en prissumma på 2,5 miljoner euro, motsvarand­e omkring 24 miljoner kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden