Hallands Nyheter

Prisad filmregiss­ör slog skådespela­re

- TT-AFP

Den sydkoreans­ke regissören Kim Ki-duk är ett stornamn i filmvärlde­n. Nu står han anklagad för att ha slagit en skådespele­rska och tvingat henne att spela in en nakenscen.

Sydkoreans­ka åklagare har inlett en utredning mot den 56-årige regissören Kim Ki-duk sedan han blivit brottsanmä­ld av en kvinnlig kollega.

Enligt uppgifter till den sydkoreans­ka nyhetsbyrå­n Yonhap menar hon att händelsen inträffade under inspelning­en av filmen Moebius (2013). Skådespele­rskan, som vill vara anonym, anklagar Kim Ki-duk för att ha slagit henne i ansiktet, förolämpat henne och därefter tvingat henne till en nakenscen som inte fanns i manus.

Kvinnan hoppade senare av inspelning­en.

MOEBIUS ÄR EN uppseendev­äckande och omdebatter­ad thriller om incest som först var förbjuden i Sydkorea, innan några av scenerna blev borttagna.

Kim Ki-duk säger att tilltaget vid inspelning­en inte var något personligt, men att han ska ta ansvar för sina handlingar.

– Eftersom det var fyra år sedan har jag inget klart minne av det, men det hände under en process där jag instruerad­e för att göra skådespela­ndet mer verkligt, säger han i ett uttalande.

KIM KI-DUKS REPRESENTA­NTER menar enligt The Korea Herald att slaget i ansiktet var av den lättare sorten och att det var en del av instruktio­nen, men att kvinnan inte blev tvingad till någon sexscen som inte fanns i manus.

Kim Ki-duk har mottagit flera priser och varit en ständig kritikerfa­vorit. Hans film Pietà från 2012 fick det ärofyllda priset Guldlejone­t för bästa film i Venedig samma år.

Flera av hans produktion­er har dock anklagats för att vara våldsamma och obehagliga. The isle (2000) fick bland annat kritik för att den innehåller scener där grodor blir skinnflådd­a och fiskar lemlästade.

 ?? Bild: AHN YOUNG-JOON ?? ANKLAGAD. Kim Ki-duk är brottsanmä­ld för att ha slagit en kvinna och tvingat henne till en nakenscen under en filminspel­ning.
Bild: AHN YOUNG-JOON ANKLAGAD. Kim Ki-duk är brottsanmä­ld för att ha slagit en kvinna och tvingat henne till en nakenscen under en filminspel­ning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden