Hallands Nyheter

The emoji movie sågas av kritiker

- TT

I slutet av juli hade The emoji movie premiär i USA. Filmen lockade en stor publik till biosalonge­rna och drog in över 25 miljoner dollar. Den summan placerade filmen på en andra plats på listan över de filmer som dragit in mest pengar under den gångna veckan.

Men betygen från kritikerna är inte lika bra. En nästintill enig kritikerkå­r sågar det animerade äventyret.

PÅ FILMSAJTEN Rotten Tomatoes, som samlar in och sammanstäl­ler recensione­r, har filmen ett snittbetyg på 2,3 av 10. Tidningen Forbes skriver att The emoji moive är en av de filmer som fått sämst recensione­r på flera år. Även The New York Times noterar de brutala sågningarn­a animatione­n fått.

I amerikansk­a The Verge skrev recensente­n att hon inte kunde nämna något roligt med filmen samt att den fick henne att vilja dö. I New York Post var kritikern tydlig redan i rubriken: ”The emoji movie suger”, och Los Angeles Times tyckte komedin saknade riktiga skämt och att det fanns bättre sätt att spendera 86 minuter på.

I KORTHET HANDLAR filmen om Gene, en emoji som kan uttrycka sig på flera sätt och hans resa för att bli en normal emoji. Filmen är regisserad av Tony Leondis och i rollerna hörs T. J. Miller, James Corden, Anna Faris och Maya Rudolph.

The emoji movie har svensk premiär den 9 augusti.

 ?? Bild: SONY PICTURES ANIMATION ?? LEDSEN SMILEY. The emoji movie sågas av kritikerna.
Bild: SONY PICTURES ANIMATION LEDSEN SMILEY. The emoji movie sågas av kritikerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden