Hallands Nyheter

SM i beachvolle­y avgjordes för sista gången på Skrea strand.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Peter Lundgren och Jakob Tegenrot satte hela beachvolle­yeliten på plats. Lika dominanta var tvillingar­na Thurin på damsidan. Båda paren fick lyfta Sm-bucklan för första gången.

Det var knappt att Peter Lundgren och Jakob Tegenrot, till vardags volleyboll­stjärnor i Örkelljung­a VK, fattat vad de hade ställt till med efter finalseger­n i två raka set mot betydligt mer rutinerade, dubble olympiern Björn Berg och hans vapendraga­re Alexander Hermann.

– Det var nog väldigt få som trodde vi skulle stå här som segrare, men vi har gått från klarhet till klarhet. Vi fick en jättetuff lottning och har mött de fyra högst rankade lagen, så på något sätt känns det som vi är värdiga vinnare, sa Peter Lundgren.

ATT SOM VOLLEYBOLL­SPELARE få ta guld på stranden var hur stort som helst.

– Det känns lite extra och det är roligt, men vi har bra bollkänsla båda två, vilket vi tagit med oss till beachen, och vinden verkar passa oss bra, sa Jakob Tegenrot.

Killarna började sin satsning på försommare­n.

– Vi tränade knappt någonting, max en gång i veckan, så det är inte så att vi har tokkört, erkände blockkunge­n Lundgren.

De slog ut högseedade Martin Appelgren och Simon Boman i kvarten men hårdaste matchen blev åttondelen mot Mårten Norman och Tobias Helbig.

– Vi hade matchboll mot oss, men vände. Det var nära att vi hade åkt där, sa Tegenrot.

I finalen hade de sex matchbolla­r. Alexander Hermann räddade fyra av dem, men sen slog han i nät och då var saken klar. För Peter Lundgren var det helgens andra guld. Han blev också mixed-mästare ihop med Isabelle Haak - efter vinst mot Jakob Tegenrot och Klara Andersson.

– 15-13 i skilje, lite lotteri, men nu har man många matcher i kroppen, log Peter Lundgren.

I DAMKLASSEN VANN Kristina och Susanna Thurin högst välförtjän­t. De 24-åriga tvillingar­na från Sollentuna hade toppat formen och var i en klass för sig.

– Det känns helt underbart när man tränat hela vintern och det ger resultat! sa Kristina.

– Att få prestera på SM det har varit absolut en dröm, det här är ju första Sm-guldet, bubblade Susanna som efter både silver och brons nu fick känna guldsmak.

Tadva Yokon/sigrid Simonsson, som i sin semi slog ut de kaxiga juniorerna Fanny Åhman och Isabella Haak, hade inte en chans i finalen mot The Thurin Twins. Tvillingar­nas kemi och samspel var för stark.

De släppte inte ett enda set på hela turneringe­n!

– Inte ett set på hela sommaren faktiskt, log Susanna.

De firade med Pommac innan bilfärd mot huvudstade­n. Men riktade också ett tack till sina två äldre systrar Åsa och Sofia, som är starka volleyboll­spelare:

– De tränar inte lika mycket nu, men de är perfekt att sparra mot...

I över 20 år har SM arrangerat­s på Skrea strand.

– Men nu lämnar vi över stafettpin­nen till Halmstad, sa Fvbkordför­anden Peter Hulten.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE ?? KUNG AV SAND. Peter Lundgren knyter näven i luften under finalen i herrklasse­n.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE KUNG AV SAND. Peter Lundgren knyter näven i luften under finalen i herrklasse­n.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE ?? SVÅRSTOPPA­DE TVILLINGAR. Kristina och Susanna Thurin från Sollentuna förlorade inte ett enda set i damturneri­ngen.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE SVÅRSTOPPA­DE TVILLINGAR. Kristina och Susanna Thurin från Sollentuna förlorade inte ett enda set i damturneri­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden