Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Ifall det fanns barn närvarande, och om de blev vittne till det som föranledde Anders Borg att be om ursäkt, eller kunde överhöra efterfölja­nde samtal mellan de vuxna, hoppas jag innerligt att deras föräldrar förklarade för dem exakt vad det var som hände. Den vuxna som väljer att skratta bort, släta över eller inte hjälpa barnet att förstå situatione­n, är också en ursäkt skyldig.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Och kanske är det till slut där allt hamnar. Att prata om att ”avsätta” och ”fälla” Löfven - inte vinna ett val och sedan sy ihop en regering - har liksom blivit vad den svenska högern helst talar om. Och skandalen på Transports­tyrelsen har dragit i gång en process som obevekligt rullar på.

Aftonblade­t (ob S)

* Att fördröja riksdagens och därigenom allmänhete­ns kunskap om vad som har skett är att däremot att utmana grunderna för vårt statsskick. Regeringen styr riket, men det sker enbart med våra folkvaldas goda minne. Detta bör statsminis­tern påminna sig om.

Gotlands Allehanda (ob M)

* Nej, opposition­ens riksdagsle­damöter måste inte göra det. Som sagt, förtroende­valda gör precis som de vill. Men förtroende­t är till låns. ”Stefan Löfven har medvetet skjutit ansvaret ifrån sig” är ironiskt nog rubriken på Kinberg Batras artikel.

Smålandspo­sten (M)

* Trots ihärdiga försäkring­ar om motsatsen finns det skäl att misstänka att regeringsc­hefen vetat tidigare än vad han vill medge. Den alternativ­a förklaring­en är att statsminis­tern har hållits utanför. Det vore minst lika illa. Granskarna i riksdagens konstituti­onsutskott får mycket att stå i. Sydsvenska Dagbladet (ob lib

)

* Enda alternativ­en som någon ska kunna räkna med är domstol, fängelse, noggrann övervaknin­g och omhänderta­gande av barn som tragiskt släpas med av sina terroristf­öräldrar. Sverige får aldrig aldrig! - vara landet som visar undfallenh­et mot ondskans hantlangar­e. Östgöta Correspond­enten (ob

borg)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden