Hallands Nyheter

Poäng trots blek insats av Falkenberg

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

FFF gjorde inte sin bästa match för säsongen borta mot Gais. De var bleka hela första halvlek och i början av andra kom bakåtmålet. Men skam den som ger sig. Kvittering­en kom med bara minuterna kvar efter mål av Johannes Vall.

FFF kom till Gamla Ullevi med tre segrar i ryggen. Senast vinst mot Varberg i derbyt. Men några tendenser till självförtr­oende var svårt att finna hos de gulklädda. Tränare Hasse Eklund var efteråt missnöjd med laginsatse­n trots en poäng.

– Vi får inte igång det passningss­pel vi önskar, samtidigt som Gais är mycket hetare och mer aggressiva. Vi var lite ovana vid underlaget som var snabbt och halkigt, men jag tycker ändå att vi ska kunna skapa bättre kvalité på spelet, sa Hasse Eklund.

”Det är tur att man är dubbelfota­d. En projektil rätt upp i krysset”

JOHANNES VALL

FÖR NÅGON VIDARE kvalité var det inte. Första trettio minuterna skapar FFF inte många lägen, samtidigt som Gais är laget som trycker på även fast de inte heller gör sin bästa match. 0-0 stod det i paus där Gais stod för de bästa chanserna.

– Vi försökte öka tempot lite i andra. Framförall­t försökte vi få ut spelet på kanterna. Deras ytterbacka­r gick väldigt högt upp vilket vi försökte utnyttja, sa Hasse Eklund.

MEN REDAN FEM minuter in i andra halvlek så kom ledningsmå­let för Gais efter att Mijaljevic nickat in bollen på inlägg av Djuric.

– Vi tappar energin när de gör mål. Vi lyckas inte sätta våra forwards i några bra lägen. Vi har perioder där vi gör det helt okej, men vi jobbar inte så metodiskt. Det är mest individuel­la grejer som gjorde att vi kom fram, sa Hasse Eklund.

Men FFF fortsatte att kämpa och i den 89:e matchminut­en kom kvittering­en. Enock Kwakwa slår en crossboll till Johannes Vall som driver in och skjuter med högerfoten, som är den sämre av hans två fötter. En studs överraskar målvakten, som i vanliga fall bör kunna ta den bollen.

– Det är tur att man är dubbelfota­d, skämtade Johannes Vall. En projektil rätt upp i krysset.

– Mål är mål. Man missar alla skott man inte tar, sa Johannes Vall. Hasse Eklund om målet: – Det gäller att sätta press på motståndar­na, till sist tröttnar de och gör ett misstag. Det var tur för oss att det var målvakten, normalt ska han ta den tio utav tio gånger.

TROTS EN GANSKA blek insats är FFF obesegrat under höstsäsong­en.

– Det är positivt att vi kämpar och ligger i. Gais blir trötta på slutet och då kommer kvittering­en. Det är det Falkenberg ska stå för, fajt och vilja. Sen önskar man ju som tränare att det spelteknis­ka ska vara lite högre, sa Hasse Eklund.

Härnäst väntar Värnamo hemma på onsdag. Men då saknas målskytten Vall som drog på sig ett gult kort.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? JUBEL. Johannes Vall firar ihop med Enock Kwakwa efter kvittering­en.
Bild: MICHAEL ERICHSEN JUBEL. Johannes Vall firar ihop med Enock Kwakwa efter kvittering­en.
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? SLET. Christoffe­r Carlsson kämpade hela matchen trots en tung dag för FFF.
Bild: MICHAEL ERICHSEN SLET. Christoffe­r Carlsson kämpade hela matchen trots en tung dag för FFF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden