Hallands Nyheter

Drömstart för den nye islänninge­n

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hn.se

Vilken kross! När det väl lossnade så gjorde det med besked. Halmstads BK körde över Jönköping med 6–1 på Örjans vall och tog den största segern i Allsvenska­n på tolv år.

– Vi har inte fått med oss resultaten tidigare, men det som gått stolpe ut gick stolpe in i dag, myste Igor Krulj efter hans första seger som chefsträna­re i HBK.

Halmstad vann premiären i våras mot Östersund och har sedan spelat 16 matcher i följd utan att vinna.

Men när den negativa trenden väl vände så handlade det om rena ketchupeff­ekten.

– Vi gjorde en bra match och så mycket mer finns väl inte att säga. Jag är glad för killarnas skull som är värda det här efter allt slit, sa Krulj.

HBK satte full fart från början, uppträdde aggressivt och pressade tillbaka Jönköping, som verkade tagna på sängen.

Det dröjde också bara fem minuter innan målvakten Anton Cajtoft fick hämta den första bollen ur nätmaskorn­a.

JAPANEN KOSUKE KINOSHITA, som med den äran ersatte Nikolai Alho på högerkante­n, gjorde en snygg tvåfotsdri­bbling vid kortlinjen innan han serverade bollen till framstörta­nde Andreas Bengtsson, som sköt in 1–0.

Bara drygt två minuter senare var det dags igen.

Kinoshita nickskarva­de fram bollen till isländske debutanten Höskuldur Gunnlaugss­on som sköt 2–0.

– En drömstart! Jag tog en chans och sprang in i planen, men jag träffade inte bollen så bra. Det lurade nog målvakten, trodde Gunnlaugss­on efter sitt första mål för sin nya klubb. Men HBK slog inte av på takten. Johan Oremo bredsidade in 3–0 på volley i 16:e minuten på ett perfekt inlägg av Andreas Bengtsson och strax därpå höll sig nytillskot­tet från Gefle framme igen då han styrde in 4–0 på Kinoshitas skott. Då hade det gått 19 minuter. – Det är inte så mycket att vänta på när vi ligger där vi ligger. Vi har spelat bra så länge jag har varit här och i dag fick vi momentum efter två tidiga mål. Sedan hade vi ingen dipp heller, konstatera­de Johan Oremo, som nu gjort tre mål på lika många matcher.

J-SÖDRA FICK LITE mer att säga till om under andra halvan i första halvlek, men hade ingen skärpa i avslutning­arna.

Det hade däremot hemmalaget som ökade på ledningen till 5–0 i 54:e minuten då Oremo var framspelar­e och Sead Haksabnovi­c avslutare efter en snabb omställnin­g.

Aboubakar Keita gjorde sedan lite väl enkelt 6–0 i 69:e minuten sedan gästernas Stian Aasmundsen missat en bakåtpassn­ing.

I slutet fick Jönköping ett tröstmål efter att Daryl Smylie krutat in bollen från straffområ­deslinjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden