Hallands Nyheter

David fick ta emot en sen spottloska

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

”Det hör inte hemma på en fotbollspl­an. Det står 4-0 och matchen är avgjord. Sådant där kan göra mig jävligt irriterad”

MATTIAS LINDSTRÖM

Tvååker nollade det målgladast­e laget i serien - i en match där David Struski Persson blev bespottad. – Det är inte okej. Vi ska ju spela fotboll, inte hålla på med sådant, sa han.

LINDOME TVÅÅKER

(0-4)

0 4

Som ungdomsspe­lare var David Struski Persson med om att en kompis spottade mot en motståndar­e och fick rött kort - men han hade aldrig själv råkat ut för något liknande.

Förrän i slutet av matchen mot Lindome.

– Det kom en djupledsbo­ll och jag kom framför spelaren (Viktor Alexanders­son), täckte boll och sökte frispark. Han sparkade rejält på mig och jag fick frispark. Då kokade det väl över för honom då han loskade mot mig.

– Det kom lite på benet, men jag såg ju tydligt att den var riktad mot mig.

TRÄNAREN MATTIAS Lindström var upprörd över incidenten.

– Det hör inte hemma på en fotbollspl­an. Det står 4-0 och matchen är avgjord. Sådant där kan göra mig jävligt irriterad, men nu stod linjedomar­en bra till. I många fall kan man missa sådana grejer.

Tvååker gjorde annars en fenomenal match och var hypereffek­tivt i första halvlek. Man gjorde alla sina mål genom Rasmus Andersson, Perparim Beqai, Albin Winbo - och fyran på straff (Labinot Syla). I samma veva skadade sig hemmalaget­s målvakt Pelle Sjöberg som fick åka iväg med ambulans och matchen pausades.

– En mycket märklig match. Domaren dömde först inspark, men ändrade sig när målvakten blev liggande, sa Lindström.

– Jag har aldrig varit med om en så konstig match. Det blev ju stopp i nästan 35 minuter, sedan halvtid på det. Vi fick nästan vänta i 45 minuter innan vi körde igång igen, sa Struski Persson.

I SLUTET AV matchen fick Lindome straff, men den räddade Joakim Dahlberg.

Tvååker fick därmed revansch för förlusten mot Assyriska.

– Nu är inte Assyriska så dåliga som man tror, men det var skönt att vi vann när de andra lagen i toppen vann. Därför blev det inte långt avstånd. Det var viktigt för tabelläge, sa Mattias Lindström.

Lindomes spelare fick direkt rött kort för sitt sätt att trycka iväg saliv.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? BLEV BESPOTTAD. David Struski Persson fick ta emot en spottloska från en motståndar­e i slutet av matchen mot Lindome. ”Det är inte okej”, sa han.
Bild: KRISTER ANDERSSON BLEV BESPOTTAD. David Struski Persson fick ta emot en spottloska från en motståndar­e i slutet av matchen mot Lindome. ”Det är inte okej”, sa han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden