Hallands Nyheter

Ny tung torsk för ”Giffarna”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Historien upprepar sig för Varbergs GIF. Ny tappad ledning, denna gång mot en konkurrent i det där bottenträs­ket laget har hamnat i.

VARBERGS GIF ASSYRISKA

(1–0)

1 2

Bara två matcher har gått sedan uppehållet tog slut för en dryg vecka sedan. Men redan nu har ett mönster visat sig för Varbergs Gif. Laget tar ledningen – men tappar den och förlorar.

– Det är tungt. Det är en match som kunde ha gått åt vilket håll som helst och tyvärr är inte marginaler­na på vår sida i dag, sa Varbergs tränare Halda Kabil.

PRECIS SOM SENAST mot Torslanda tog Varberg ledningen i den första halvleken och precis som då var det mittfältst­erriern Pierre Tillman som stod för målet. Hans långa inlägg gick förbi hela Assyriskas försvar och landade i nät.

– I det läget har vi flera lägen att göra mål men lyckas inte förvalta de lägena i mål, fortsatte Kabil.

Och historien kunde upprepa sig. När Assyriska gjorde 1-1 beskrev Kabil det som en hönsgård rent spelmässig­t och på en omställnin­g i matchens absoluta slutskede efter en bra Varbergsch­ans – kunde Assyriska göra matchavgör­ande 2-1 på stopptid.

– Vi behöver helt enkelt minimera våra misstag och ta vara på våra lägen, menade Kabil.

FÖRLUSTEN INNEBÄR att Varberg fortsatt befinner sig i mycket prekärt läge tabellmäss­igt. Med sina 15 inspelade poäng är det bara en ynka poäng ner till det negativa kvalstreck­et.

– Vi är medvetna om att vi är i botten och att vi varje poäng är viktig. Det gäller att vi jobbar stenhårt och minimerar våra misstag.

EN POSITIV INJEKTION för Varberg var nyförvärve­t och löftet Filip Kylli Nilsson. Han fick chansen från start och lovordades av sin tränare.

– Han gjorde det bra men fick kramp mot slutet. En ung kille som kommer bli bra – framtiden talar för honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden