Hallands Nyheter

Vinberg tappade kontakt med toppen

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Det skiljde bara fem poäng lagen emellan inför matchen. Men Sävedalen på bortaplan blev för svårt för Vinberg som förlorade med 3-0.

SÄVEDALEN VINBERG

(2-0)

3 0

Vinberg missade öppet mål tidigt i andra halvlek efter att lagkaptene­n Malkolm Karls- son spelats fri. Missar man sådana chanser är det svårt att ta poäng mot serietvåan Sävedalen. Dessförinn­an hade hemmalaget gjort 1-0 på straff i första halvlek.

– Vi hade lite svårt att stå emot. Speciellt i första där vi tappar bollar i fel lägen och åker på baklängesm­ål, sa tränare Michael Svensson.

1-0 BLIR 2-0 när Sävedalen får ett friläge efter att Vinbergs mittback halkat. Trots underläge och tunga huvuden försökte Vinberg hitta lägen i andra.

– Vi lyckas skapa chanser, men vi förvaltar dem inte. Vi får kriga hårt för de chanser vi får också, berättar han.

– Vi har några bra lägen att reducera i andra. Vi har ett par nickar i ribban bland annat, men de är tunga att bryta ner.

VINBERG FORTSATTE ATT försöka skapa lägen för att nå reducering, men Sävedalen satte spiken i kistan efter en omställnin­g där Vinberg hade flyttat fram för mycket folk.

– Vi är lite omständiga i offensiven tycker jag. Men men, det är bara att bita ihop och komma igen, sa Michael Svensson.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ?? NOLLADE. Vinberg släppte in tre mål bakåt och misslyckad­es med att göra egna.
Bild: GLENN T UNGER NOLLADE. Vinberg släppte in tre mål bakåt och misslyckad­es med att göra egna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden