Hallands Nyheter

Vinstfritt år för revyn

- OLOF SVAHN olof.svahn@hn.se

Det blir inga medaljer för Falkenberg­srevyn den här gången. När finalister­na utsågs i Revy-sm saknades ”Spexit” som åkte ut i semifinal.

Det blev ingen medalj på årets Revy-sm för Sveriges varietégig­ant. Falkenberg­srevyn röstades ut i semifinale­n. – Även Malmö FF förlorar ju ibland, säger producente­n Magnus Wernersson.

Tävlande var Håkan Runevad och Anna Bromee och nominering­arna var för årets sketch och årets monolog. Men för Falkenberg­srevyn gick det inte längre än till semifinale­n. Varken Brexit-sketchen ”Uttåget” eller monologen ”Så mycket sämre” där Anna Bromee spelar Lisa Ekdahl som Postnords generaldir­ektör, föll Karlstadsp­ubliken nog i smaken för att skicka vidare Falkenberg­srevyn till final.

– VÅRA BIDRAG handlade om ganska aktuella ämnen, till skillnad från många av de andra tävlande. Kanske hade bäst före datumet redan varit för dessa båda aktualitet­er, säger Magnus Wernersson. Men det är såklart svårt att säga om det påverkade våra medaljchan­ser.

FALKENBERG­SREVYN HAR tagit medalj i Revy-sm sex gånger tidigare och senast var förra året med årets monolog om decemberöv­erenskomme­lsen.

– Få har vunnit så mycket som vi har gjort, men även topplag förlorar ju ibland.

Årets Revy-sm hölls i Karlstad i helgen som gick och det var där Falkenberg­srevyn gick upp mot 40 andra tävlande i semifinale­n. Men trots den tidiga utslagning­en är Magnus Wernersson noga med att inte komma med bortförkla­ringar.

– NU I efterhand kan jag kanske känna att vår tidiga placering i föreställn­ingen eller att sketcherna sändes på SVT i juni kan ha påverkat. Men det var många bra nummer som tävlade och man kan inte vinna varje år och detta är inget vi gräver ner oss för.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden