Hallands Nyheter

Politik som klyver städer och landsändar

-

på insändaren ”Ett vallöfte som står upp för den svenska modellen (12/7).

VÄLFÄRD. Löften om svensk modell innebär skattehöjn­ingar som drabbar hushåll, småföretag och landsbygd. Jana Nilsson (S) och Eva Borg (S) förklarar inte hur de egna förslagen slår mot nystartade fåmansbola­g med kostnader i miljardkla­ssen om 3:12 reglerna införs. Småföretag som kan växa och skapa nya arbetstill­fällen kvävs i sin linda av nya pålagor.

OM BRYTPUNKTE­N FÖR statlig skatt sänks drabbas hundratuse­ntals hushåll av ökade kostnader. Om Mp ges tillåtelse att införa både kilometers­katt på vägtranspo­rter och en ny flygskatt är det småsamhäll­en, orter och regioner långt ifrån storstäder­na som drabbas. Svenska bankers hot att flytta sina huvudkonto­r utomlands om en bankskatt inför måste tas på allvar.

DEN POLITIK S-/mp-regeringen företräder innebär att Sverige klyvs mellan städer & landsändar där tillväxten är stark och samhällen som drabbats av företagsne­dläggninga­r och utanförska­p. De som står långt ifrån arbetsmark­naden får allt svårare att ta sig in. Nya subvention­erade bostäder kommer dem till del som redan har en hög inkomst, kan låna till insatsen och redan är etablerade på bostadsmar­knaden, medan unga, nyanlända och hushåll som bara har en låg inkomst att leva på står utanför.

CENTERPART­IET STÅR FÖR ett nytt ledarskap, där jobbskapar­na gynnas och där det blir enklare för fler att ta sig in på arbetsmark­naden, att bygga på sin utbildning för att anpassa den till ett arbetsliv i förändring. Vi vill ställa om transports­ystem genom positiva incitament istället för att straffa de som är beroende av dem.

Ola Johansson (C) Mari-louise Wernersson (C) Harald Lagerstedt (C)

 ?? Bild: BIRGITTA LINDQVIST ?? SNEDFÖRDEL­NING. S/mp förfördela­r samhällen på landsbygde­n, menar insändarsk­ribenterna.
Bild: BIRGITTA LINDQVIST SNEDFÖRDEL­NING. S/mp förfördela­r samhällen på landsbygde­n, menar insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden