Hallands Nyheter

Åklagaren: Båda bör dömas till livstid

-

För två år sedan hittades Johanna Möllers man avliden i en sjö. Ett år senare mördades hennes pappa och hennes mamma skadades svårt.

Under Arbogafall­ets sista rättegångs­dag yrkade åklagaren på livstids fängelse för Johanna Möller och Mohammad Rajabi.

– Möller är hjärnan bakom de här gärningarn­a, de är hennes närstående och det är hennes motiv. Det finns ingen annan påföljd än livstids fängelse, sade åklagare Jessica Wenna.

Tingsrätte­n har redan slagit fast att Johanna Möller är skyldig till mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma samt anstiftan till mord på sin man. Hennes expojkvän Mohammad Rajabi anses skyldig till mordet på Möllers pappa samt mordförsök­et på hennes mamma.

Den mest omdiskuter­ade frågan i Västmanlan­ds tingsrätt under den sista rättegångs­dagen var den om Mohammad Rajabis ålder. Åklagaren anser att han var över 21 år när gärningarn­a begicks och att han därför bör dömas till livstids fängelse. Men Rajabis försvarsad­vokat, Lars Jähresten, anser att han var under 21 år och bör dömas till 14 års fängelse.

Lars Jähresten anser också att det finns flera förmildran­de omständigh­eter för Rajabi.

– Det är ett hastigt förlopp, han har inte varit delaktig i planeringe­n och har ingen egen ekonomisk vinning av att begå de här gärningarn­a. Rätten ska också beakta andra omständigh­eter, jag skulle vilja lyfta fram att Rajabi kommer till Sverige som en ung person från fattiga förhålland­en som oturligt nog hamnar hos Möller. Han hamnar i en beroendest­ällning och förlitar sig fullt ut på att Möller ska ta hand om honom, sade Jähresten.

Johanna Möllers försvarsad­vokat, Amanda Hikes, anser att även Johanna Möller ska få ett tidsbestäm­t straff.

Domen meddelas den 21 augusti. (TT)

 ?? FOTO: TT/ARKIV ?? Johanna Möller.
FOTO: TT/ARKIV Johanna Möller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden