Hallands Nyheter

Satsar på styrka för att nå högre

Andra säsongen i Superligan drar igång med premiär mot Iksu om en dryg månad. Och nu höjer Warberg IC ribban! – Alla har kommit lite längre i tanken om vad som krävs för att spela i SSL, säger tränaren Patric Löfborg.

-

Beep-test och andra rörlighets­prov förra veckan. Och den här veckan kör tjejerna i Wic fyra träningar - plus två träningsma­tcher mot Lockerud och Åstorp/kvidinge. Det kostar att ligga på topp!

– Tjejerna har kört sex pass i veckan under försäsonge­n och fem under uppehållet. Vi har fokuserat mycket på att bli starkare i bålen och snabbare i spelet, säger Patric Löfborg och fortsätter:

– De har fått köra individuel­la löppass och intervalle­r, och där ligger vi kanske lite efter.

MEN DÄR ÄR inte Patric orolig även om han röt till i början av måndagens träning när det var såsigt tempo vid en passningsö­vning.

– Det måste vara fart på varje övning, men under hela augusti och september då kommer tjejerna få jobba hårt. Vi kommer vara så nedtränade att resultaten i träningsma­tcherna i början kommer jag inte värdera så jäkla högt.

JÄTTETALAN­GEN ANDREA Envall har inget emot de höga kraven.

– Jag tycker det har varit bra träningar, men ibland när det är lojt då är det bra att han ryter till så vi får tänka efter, säger Andrea Envall som erkänner att just här träningen inte var hennes bästa.

– Nej, jag fick inte med mig bollen och var allmänt seg...

Nu har hon dock en Ssl-säsong i ryggsäcken att luta sig tillbaka på.

– Framför allt vet man att man måste ge allt på varje träning för att orka med tempot som kommer sen i matcherna, säger Andrea.

Hur gick det på beep-testet?

– Jag jobbade, men jag ska springa på torsdag. I fjol hade jag 12,4, och jag ska göra allt för att slå det.

EN AV DE nya spelarna i Warberg är Amanda Ahola. Hon har värvats från Tyresö Trollbäcke­n, men har även förflutet i en storklubb som Kais Mora. Hon lattjade själv med en boll vid sidan av de andra den här kvällen.

– Lite känningar i låret bara, säger hon.

Hur har den första tiden i Warberg varit?

– Kul. Det är bra tempo på träningarn­a och skön stämning. Tjejerna i laget är schyssta!

Under helgen som gick hade Wic inkilning. På sociala medier florerade en film där man såg Amanda Ahola kliva upp ur vattnet vi vallgraven - förbannad!

– Man skulle blåsa upp en gummibåt, simma till en stolpe och tillbaka. Vi hade bra försprång, men vi torskade. Det var min vinnarskal­le som syntes i videon, säger Amanda Ahola.

AHOLA SER FRAM emot att få spela matcher:

– Vi ska väl gå igenom grunderna och sedan testa oss fram. Vi får se hur det går. Även Andrea Envall längtar. – Det ska bli skitroligt. Man kommer in i en annan känsla. Det är lite mer go - och lagkänsla, säger hon.

Åtta matcher blir det totalt innan seriepremi­ären.

– Jag och ”Micke” (Nilsson, ny assisteran­de tränare) är innebandyt­okar och har våra idéer, men vi kommer rulla runt på en mängd formatione­r och spelare kommer få spela på olika platser, säger Patric Löfborg.

MAN HAR ÄVEN tagit hjälp av Jim Kullenstjä­rna som hållit i fysen hela försäsonge­n. Han ska vara med även under säsongens gång.

Damlaget har även bytt träningsti­d med herrlaget på måndagar och man ökar i dos.

– Vi körde tre innebandyp­ass i veckan förra året. Nu blir det fyra.

Är det inte risk att det blir för mycket?

– Det kommer bli tufft, men tjejerna har insett att vi måste träna mer om vi ska ta snabbare beslut och ta nästa kliv i tabellen, och då krävs det att alla tar ansvar.

”Jag tycker det har varit bra träningar, men ibland när det är lojt då är det bra att han ryter till så vi får tänka efter”

ANDREA ENVALL

 ??  ?? VILL TA NÄSTA KLIV. Andrea Envall satsar hårt på innebandy, och kanske kan hon hugga en plats i U19-landslaget den här säsongen.
VILL TA NÄSTA KLIV. Andrea Envall satsar hårt på innebandy, och kanske kan hon hugga en plats i U19-landslaget den här säsongen.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ??
Bild: MATTIAS NILSSON
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? BLIR VIKTIG FÖR WIC. Amanda Ahola har kommit till Warberg för att stärka upp defensiven.
Bild: MATTIAS NILSSON BLIR VIKTIG FÖR WIC. Amanda Ahola har kommit till Warberg för att stärka upp defensiven.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? NY SÄSONG VÄNTAR. Tränaren Patric Löfborg försöker pränta in hur han vill att Warberg ska spela.
Bild: MATTIAS NILSSON NY SÄSONG VÄNTAR. Tränaren Patric Löfborg försöker pränta in hur han vill att Warberg ska spela.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? FÖRBEREDDA. Jenny Dahl och Jeanette Nilsson har tränat hårt under sommaren.
Bild: MATTIAS NILSSON FÖRBEREDDA. Jenny Dahl och Jeanette Nilsson har tränat hårt under sommaren.
 ??  ?? Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se
Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden