Hallands Nyheter

Protest efter Meijers stavkval

- JOEL TIVEMO 031-62 40 00 joel.tivemo@gp.se

Michaela Meijers kvalfiasko kan ha skett på grund av ett arrangörsf­el. Tränaren Gustaf Hultgren lämnade in en protest för att mattan låg för nära hoppgropen – och störde hopparna. – Vi såg att staven gick i och det var uppenbart att det gjorde en stor skillnad, säger han.

Gustaf Hultgren berättar om detaljen som fick stora konsekvens­er för Michaela Meijers VM.

Mattan som hoparna landar i ska enligt regelboken ligga minst 15 centimeter från den grop som hopparna sätter ner staven i. Men bilder från TV4 visar att avståndet var mindre än så under kvalet – och Gustaf Hultgren bestämde sig för att lämna in en protest.

– Den låg lite för nära. Stavarna böjdes i mattan och bromsade farten för de som hoppade med högre grepp och större böj. Men det är saker som händer överallt, säger han.

Men det här är ett VM?

– Vi har tagit det här så långt vi kunde. Man hade hellre sett att det hänt på tävling i början på säsongen som inte var så viktigt. Men vi har släppt det.

När upptäckte ni felet?

– Jag upptäckte det inte förrän jag såg filmerna. Under tävlingen såg jag att allt såg bra ut men att det inte fungerade. Jag förstod att det kunde vara något utanför vår kontroll. Detta var förklaring­en. Vi såg att staven gick i och det var uppenbart att det gjorde en stor skillnad.

 ??  ?? BAKSLAG. Michaela Meijer missade finalplats i stavhoppet.
BAKSLAG. Michaela Meijer missade finalplats i stavhoppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden