Hallands Nyheter

Swift kräver en dollar i ersättning för tafsning

-

MUSIK: Popstjärna­n kräver en dollar, eller motsvarand­e åtta kronor, i ersättning om radioprofi­len döms för sexuellt ofredande.

Några ögonblick under en fotografer­ing kommer att närskådas när popstjärna­n Taylor Swift väntas vittna mot radioprofi­len David Mueller i den rättegång som inleddes i går.

Händelsen inträffade 2013 och enligt artisten ska Mueller då ha dragit upp hennes kjol och tafsat på ”en privat del på ett olämpligt sätt”. Två år senare stämde Swift Mueller som nekar till anklagelse­rna. I stället för att omedelbart kontakta polisen vände sig Swift och hennes team till Muellers chef. Två dagar senare fick han sparken.

David Mueller nekar till anklagelse­rna och påstår att han förlorat motsvarand­e 24 miljoner kronor, vilket har fått honom, i sin tur, att stämma stjärnan. De är osannolikt att de två parterna kommer nå en förlikning. Swift å andra sidan söker ersättning på en dollar. I stället vill hon att Mueller hålls ansvarig och att ”tjäna som exempel för andra kvinnor som avstår från att offentligt slippa återupplev­a liknande upprörande och förnedrand­e handlingar”, enligt dokument från rättegånge­n.

Rättegånge­n äger rum i Denver, Colorado och väntas pågå i två veckor. Om Mueller döms riskerar han upp till två års fängelse. (TT-AP)

 ?? Bild: RICHARD SHOTWELL ??
Bild: RICHARD SHOTWELL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden