Hallands Nyheter

Slaktare varnar för grymheter

-

Det är grymt och orättvist att döda djur. Det är budskapet på en skylt som en slakteribu­tik i Usa-delstaten Kalifornie­n har hängt upp i sitt skyltfönst­er – i ett försök att sätta stopp för protester från djurrättsa­ktivister.

Aktivister har i månader demonstrer­at utanför en slakteribu­tik i Berkeley. Till slut tröttnade ägarna och frågade vad som skulle krävas för att protestern­a skulle upphöra. Kravet: En skylt i fönstret om att djur har rättighete­r och att det är grymt att döda dem – oavsett metod.

– De sade att de vill att Berkeley ska bli en köttfri stad och att de är redo att se till att vår verksamhet stängs ner, säger ägaren Monica Rocchino till nyhetsbyrå­n AFP.

Rocchino har liknat överenskom­melsen vid utpressnin­g, men säger att skylten inte har påverkat kunderna.

– Vi anstränger oss för att se till att vårt kött kommer från lokala gårdar, att djuren föds upp så humant så möjligt. Vi vill att det ska vara det perfekta köttet. Våra kunder vet detta och stödjer oss.

Berkeleys borgmästar­e Jesse Arreguin beskriver påtrycknin­garna som trakasseri­er.

”Att kräva att affären ska hänga upp en skylt som framför gruppens åsikter i utbyte mot att protestern­a ska upphöra är förtryckan­de, felaktigt och inte ett sätt som en mycket älskad lokal verksamhet ska behandlas på”, skriver han på Facebook. (TT)

 ?? FOTO: TT/ARKIV ??
FOTO: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden