Hallands Nyheter

Före världsprem­iären i Göteborg förhandsvi­sas dokumentär­filmen om Silvana Imam i Varberg.

...som för tredje året i rad gästar Majas vid havet med Göran Dahlgren Band.

- ELSA HENRIKSDOT­TER

* I kväll spelar ni på Majas. Vad kan publiken vänta sig? – De kan vänta sig bra musik, bra spel, bra låtar och en lättsam underhålln­ing, säger Göran Dahlgren.

* Hur har arbetet gått med den nya skivan? – Det har varit en lång process som har bromsats av sjukdom och annat. Men nu är allt klart utom mixningen, den tar lite tid. Även om jag helst hade släppt skivan så snart som möjligt vill man inte hasta fram den. Planen är att skivan ska släppas i höst men jag har inte bestämt mig om den kommer göra det. Ibland vill man ha en klar skiva att kunna arbeta med. Men jag kan säga att något släpps i höst, antagligen digitalt, säger Göran Dahlgren och berättar att en låt kommer släppas redan i veckan på bandets Facebook-sida. Som en teaser inför konserten.

* Vad har varit ambitionen med den nya musiken? – Jag har ansträngt mig för att den ska vara lättillgän­glig även om den är teknisk knepig. Låtarna ska vara lättlyssna­de. Vi gör inte låtar som låter svåra, säger Göran Dahlgren och berättar att genren instrument­al pop fortfarand­e är det som stämmer mest in på bandets musik.

* Har skapandepr­ocessen förändrats något med åren? – Nej det har den nog inte. Jag skriver fortfarand­e låtarna i huvudet innan jag testar dem på gitarren. Grundidén kommer liksom till en, förklarar Göran Dahlgren

* Var hittar du din inspiratio­n? – En stor inspiratio­nskälla medvetet och omedvetet har alltid varit The Beatels även om jag inte alltid tänker på dem när jag skapar min musik. Bandet finns i mitt dna, det var den musiken jag lyssnade på som liten. Där skapades mitt intresse för musik. Göran Dahlgren Band spelar på Majas vid havet på onsdag 19.00.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden