Hallands Nyheter

Klart vi kan bygga bostäder i Himle

-

markköp och planer runt leklandet i Himle.

BOSTADSFRÅ­GAN. Jag försöker undvika att hålla med bilfronten av principiel­la anledninga­r men när de börjar hylla cykling blir det förstås svårt.

Att bygga bostäder så som de nya markägarna i Himle önskar sades vara omöjligt och så hänvisades det till Översiktsp­lanen. Den delen är knappast kontrovers­iell eller svår att begripa. Vi antar översiktsp­lanen för att kunna ta ut en riktning och jobba strategisk­t och visionärt på längre sikt. Då undviker kommunen att hoppa runt på småsaker och bör bli effektivar­e i längden.

SAMTIDIGT REVIDERAS översiktsp­lanen varje mandatperi­od så att nya kunskaper kan anpassas till. HN, liksom Lennart på Bilfront och markägarna i Himle, får antas ha kunskap om detta. Ändå väljer HN att framställa det som att det är ristat i sten. Ändringen är inte gjord i en handvändni­ng dock men om viljan finns så går det.

NÄR DET KOMMER till det aktuella området så tror jag att bostäder nog kan vara lämpligt. Dock behöver vi ta hänsyn till att området är menat som så kallat verksamhet­sområde, alltså industrier och liknande. Bakgrunden till det är förstås kopplingen till E6. Skulle vi planera in bostäder i området så kommer de två intressena stå emot varandra, eftersom vi inte vill ha industrier in på bostadsknu­ten. Därför måste vi lyfta blicken lite.

FÖR ETT TAG sedan antogs så kallat Program för Gamla Köpstad med typ 2000 bostäder som mål. Att då kika på bostäder i västra Himle och Ås utmed Västkustvä­gen är helt rimligt. På längre sikt betyder det att Varbergs stad har växt ut helt i söder och omfattar hela Läjet. Låt oss bara göra det här i rätt ordning och först revidera Översiktsp­lanen för att kika på möjlighete­rna för både industrier och bostäder i Himle.

Martin Bagge (MP)

 ?? Bild: CARIN RUDEHILL ?? NYTT UTRYMME. Martin Bagge (Mp) tror att området runt Himle lämpar sig för att bygga bostäder på.
Bild: CARIN RUDEHILL NYTT UTRYMME. Martin Bagge (Mp) tror att området runt Himle lämpar sig för att bygga bostäder på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden