Hallands Nyheter

Sara sommartriv­s i villavagne­ns 30 kvadrat

GRATTIS: 30 ÅR 10 AUGUSTI

- ANNA MI MATZÉN annami.matzen@hn.se

På 30 kvadratmet­er i Kärradal hämtar Sara Westerlund och hennes familj andan. Här kopplar de av och laddar batteriern­a inför vardagen och den kommande flytten till Falkenberg.

På torsdag fyller Sara Westerlund 30 år. Någon åldersnoja finns inte i sikte och när hon sammanfatt­ar sitt liv så här långt konstatera­r hon att hon hunnit med en hel del.

– Ibland tycker man att man inte gjort så mycket men jag har ju faktiskt utbildat mig, skaffat familj och två barn. Innan barnen kom var jag ute med kompisar och festade men nu för tiden trivs jag bäst med att umgås med familj och vänner.

Så här års tillbringa­r Sara och sambon Ludwig nästan all tid i villavagne­n i Kärradal. Till vardags bor de i lägenhet vid Rosenfreds­gatan i Varberg och kontraster­na är stora.

– Det är så lugnt och skönt att komma hit ut. Här finns ingen trafik, inget buller, bara lugn och ro, säger Sara och berättar att familjen planerar att flytta till Falkenberg i höst.

EFTER ÅRSSKIFTET ÄR det tänkt att hon ska återgå till jobbet på Montessori­skolan i Falkenberg och genom att familjen flyttar slipper hon pendla till och från jobbet, samtidigt får sonen Karl närmare till sin pappa som bor i Falkenberg. Dessutom vill Sara och Ludwig prova på hur det är att bo i hus.

– Vi hyr ett hus på Hjortsberg. I framtiden kanske vi vill köpa ett eget men först vill vi testa hur det är. Det ska bli jätteskönt att få en egen trädgård, det blir inte riktigt samma sak när man får dela med de andra hyresgäste­rna.

PRIO ETT I höst är alltså flytten. Men först ska Sara fira sin 30-årsdag.

– När jag fick Karl för fem år sedan hade jag kalas och satt och ammade i soffan. Då sa jag att det skulle bli en rejäl fest när jag fyllde 30 men nu ammar jag ju Kenzi så jag får skjuta fram den där festen igen, säger hon och skrattar glatt.

Fest eller inte, det blir middag med familjen och de närmaste vännerna. Och tårta så klart.

– Jo, jag får nog baka en tårta till födelsedag­en, det hör ju till, säger hon och sonen nickar instämmand­e.

När mamma håller för öronen berättar Karl att hon ska få en fin teckning i födelsedag­spresent. Sedan tar han sin hjälm och trampar iväg på sin cykel.

– Området är fantastisk­t, här finns många andra barn som Karl leker med och vi trivs verkligen jättebra, säger Sara.

HON OCH LUDWIG har haft villavagne­n på drygt 30 kvadratmet­er några år och gillar det kompakta livet som blir lite enklare än vardagen i stan. Allt som är nödvändigt får plats men det blir mer avskalat och även lite mysigare än i lägenheten. Eftersom familjen utökats med en lillasyste­r som är sju månader var det ganska många fler grejer som skulle få plats i år. Ludwig skrattar och berättar att han lämnade vag-

nen medan Sara stuvade in allting.

– Helt otroligt, jag trodde verkligen inte att vi skulle få plats med allt, säger Sara som fixade det galant.

I Kärradal tar de dagarna som de kommer med bad, bus och vila. Sara kopplar gärna av med en bok om dottern tillåter och det blir en del promenader i omgivninga­rna. Några dagsutflyk­ter är bestämda men i övrigt är det avkoppling som gäller.

– När vi är här ute kan vi verkligen njuta och eftersom vi känner alla de som bor runt oss så blir det att vi umgås en del också, det är jättetrevl­igt.

 ??  ?? AVKOPPLING. Trots en bebis och en livlig femåring njuter Sara Westerlund av lugnet på campingen i Kärradal. Men på födelsedag­en firar hon med familj och vänner i Varberg. ”Vi tänkte gå ut och äta och kanske gå på utomhusbio­n om det är bra väder”, säger...
AVKOPPLING. Trots en bebis och en livlig femåring njuter Sara Westerlund av lugnet på campingen i Kärradal. Men på födelsedag­en firar hon med familj och vänner i Varberg. ”Vi tänkte gå ut och äta och kanske gå på utomhusbio­n om det är bra väder”, säger...
 ??  ?? BUSFRÖN. Sara Westerlund lever semesterli­v i Kärradal med femårige Karl och sju månader gamla Kenzi.
BUSFRÖN. Sara Westerlund lever semesterli­v i Kärradal med femårige Karl och sju månader gamla Kenzi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden