Hallands Nyheter

Sabah klar för debut

Nu ska pappren till Svenska fotbollför­bundet vara i sin ordning. Då är Lawson Sabah, 20, klar för debut i Varbergs Bois. – Det blir min första match och jag vill hjälpa mitt lag så vi kan vinna, säger Lawson Sabah.

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Bois lån från IFK Göteborg presentera­des redan förra veckan, men då var inte övergångsp­appren klara. Därför kunde Lawson Sabah inte spela mot Östers IF.

Istället blir det buss till Norrland och bortamatch mot Gefle IF som väntar.

– Jag är van vid långa resor, så det är okej, säger killen som är född i Ghana.

HAN VÄRVADES TILL Blåvitt 2015 från Internatio­nal Allies. Men i år har det bara blivit två inhopp i allsvenska­n. En utlåning till Bois kommer därför lägligt.

– Tränar man vill man inte sitta på bänken. Att träna och spela match, det är bra för utveckling­en, så är det för alla spelare, menar Lawson Sabah. Vad visste du om Bois innan?

– Billy Nordström (tidigare Boislån) sa att det var bra här, det var därför jag åkte hit, mer än så visste jag inte, säger Sabah.

Han säger att tiden på avbytarbän­ken i Blåvitt varit rätt tuff.

– Att spela fotboll är en utmaning, men det är okej.

Allt tyder på att Sabah går in direkt i startelvan på Gavlevalle­n på onsdag kväll. Han spelade centralt på mittfältet på träningen.

– Peter Nyström är avstängd så det finns en ledig plats på centrala mittfältet, men vi har inte bestämt oss än. Lawson har gjort några träningar med oss och kommer bli viktig, säger Jörgen Wålemark - och kippar efter andan.

EFTER TRÄNINGSPA­SSET valde tränaren nämligen att köra löpinterva­ller på egen hand med assisteran­de Torbjörn Arvidsson.

– Det har varit dåligt med egentränin­g, men man får passa på nu, och eftersom vi har långresa till Gävle är det skönt att röra på sig innan, säger Jörgen Wålemark. Vad är det för träning ni kör?

– Tobbe-specialare från tiden med Halmstads BK.

Lagets träning var av modellen lättare.

– Det är väldigt tätt mellan matcherna. Då är det viktigast att se till så alla är friska och hela. Kalle (Söderström) är tillbaka i träning och på hugget. Vi får se om han är redo för start eller om det blir inhopp, men han är med i truppen.

BOIS ÅKTE REDAN på tisdag vid tvåtiden och övernattad­e i Uppsala på vägen upp.

– Det är svårt att komma igång om man suttit och åkt i åtta timmar i en buss. Det här är livsviktig­t för att vi ska kunna göra en bra prestation, säger Wålemark.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? VILL LÄMNA BÄNKEN. I IFK Göteborg har det mest blivit avbytarbän­k den här säsongen. I Bois lär ghananen Lawson Sabah få mer speltid.
Bild: MATTIAS NILSSON VILL LÄMNA BÄNKEN. I IFK Göteborg har det mest blivit avbytarbän­k den här säsongen. I Bois lär ghananen Lawson Sabah få mer speltid.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? PULSEN UPPE I VARV. Jörgen Wålemark flåsar och vilar ut efter jobbigt intervallp­ass med tränarkoll­egan Torbjörn Arvidsson.
Bild: MATTIAS NILSSON PULSEN UPPE I VARV. Jörgen Wålemark flåsar och vilar ut efter jobbigt intervallp­ass med tränarkoll­egan Torbjörn Arvidsson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden