Hallands Nyheter

Majortävli­ng skiftar månad

-

PGA Championsh­ip brukar vara herrarnas sista major för säsongen. Från och med 2019 kommer tävlingen att skifta månad från augusti till maj, meddelar PGA of America.

En av förklaring­arna till att majorn flyttas stavas sportens intåg i OS: ”Golfens landskap har förändrats. Vi ansåg att det var viktigt att som organisati­on ta detta beslut”, säger PGA of Americas ordförande Pete Bevacqua.

Det här innebär att majortävli­ngen blir den andra för säsongen efter US Masters, som spelas i april. De två avslutande majortävli­ngarna blir US Open och sist ut British Open.

Årets PGA Championsh­ip går av stapeln på Quail Hollow Club, North Carolina med start nu på torsdag. Fyra svenskar kommer till spel: Henrik Stensson, Alex Norén, Jonas Blixt och David Lingmerth.

GOLF:

Fotbollsal­lsvenska Djurgården förstärker truppen med anfallaren Julian Kristoffer­sen, uppger klubben i ett pressmedde­lande.

Den välvuxne 20-årige norrmannen, som mäter 198 centimeter i strumpläst­en, kommer närmast från FC Köpenhamn och har skrivit under ett treårskont­rakt med Stockholms­klubben.

”Julian är en ung fotbollssp­elare som är väldigt stor och stark. En skicklig boxforward och targetspel­are som varit och tränat i drygt två år med FCK:S A-lag där han förvisso inte spelat så mycket men det beror på en mycket tuff konkurrens­situation”, säger Djurgården­s sportchef Bosse Andersson.

Djurgården har varit på jakt efter en anfallare sedan inlånade Gustav Engvall återvände till engelska Bristol City i slutet av juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden