Hallands Nyheter

Sagnia kämpar mot

FRIIDROTTS-VM: HAR INTE GETT UPP TANKEN PÅ LÅNGA HOPP

-

Khaddi Sagnia är som alltid ett enda stort leende när hon träffar pressen utanför landslaget­s hotell i London. Hur kommer det bli att tävla inför 55 000 personer?

– Jätterolig­t. Det är så, så kul att människor tar av sin tid för att komma och heja.

OCH SÅ DET karaktäris­tiska skrattet som hörs över skramlande byggarbeta­re och storstadst­rafik. Kommer du ha någon familj på läktaren?

– Det kommer sex syskon med barn. Jag blev så himla glad när de sa att VM skulle vara i London. Jag bara: ”Oh my god, family trip”. Det ger mig otroligt mycket energi att veta att de kommer komma. Och skrattet igen. Det är den här Khaddi Sagnia vi har lärt känna sedan hon slog igenom som en supertalan­g i tresteg 2010.

Men efter nästa fråga skrattar hon inte. De senaste två åren har varit söndertras­slade av skador. Bara i år har knän krånglat, lår strejkat och fötter vrickats.

– Det har varit väldigt jobbigt. Det har hindrat mig från att få en hel träningspe­riod och det är därför jag har varit väldigt ojämn. 2014-2015 fick jag en hel säsong att träna på och då presterade jag bra. Då kände jag mig inte så trött. När kände du dig helt frisk senast?

– Det var 2014-2015. Jag är glad att jag har kunnat lägga in det lilla arbetet jag har kunnat. Nu vill jag verkligen få de hårda passen utan att känna någon smärta och utan att bli störd av någonting. Hur frustreran­de har det varit?

– Det är frustreran­de, det är det verkligen. För att jag håller ju inte på med det här för skojs skull. Det är inte så att det är någon lek. Det är allvar. Det är mitt liv, mitt jobb. Det är det här jag älskar och det är tråkigt när man inte kan få ut det man vet att man har i sig.

Khaddi Sagnia har inte känt sig frisk sedan 2015. Inför längdhopps­kvalet på VM berättar hon om de tunga åren. – Det är det här jag älskar och det är tråkigt när man inte kan få ut det man vet att man har i sig, säger hon.

HON FYLLDE 23 i april i år. Hon kan inte längre kallas talang och är långt ifrån ett av Sveriges största medaljhopp inför VM. Låter det som motivation­en är på upphällnin­gen? Tvärtom.

– Jag har inte gett upp än. Hade

 ??  ?? SLITER MED SKADOR. Khaddi Sagnia har inte känt sig helt frisk sedan 2015, men hon hoppas kunna lämna skadehelve­tet bakom sig och återigen nu upp till
SLITER MED SKADOR. Khaddi Sagnia har inte känt sig helt frisk sedan 2015, men hon hoppas kunna lämna skadehelve­tet bakom sig och återigen nu upp till

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden