Hallands Nyheter

Fem frågor till Iman

- MADELEINE BÄCKMAN

som har varit med och tagit fram Zara Larssons hit Lush life. Nu är hon mitt uppe i produktion­en av sin kommande EP där hon fortsatt arbeta med vår största svenska musikexpor­t. På fredag spelar Iman på Yaki-da i samband med Way out West.

* Vad kommer du att bjuda publiken på? – Mitt mål är att bidra till att göra festivalup­plevelsen ännu fetare. Jag kommer ha dansare med mig, vilket inte är så vanligt på klubbspeln­ingar och det brukar alltid vara en glad överraskni­ng för publiken. Vi kommer ha otroligt kul på scenen och smitta av vår glädje på publiken.

* Vad tycker du om Way out West? – Jag har lite delad mening kring festivalen. Jag älskar festivalen, men första gången jag skulle besöka den var jag 17 år och blev sjuk, på vägen hem fick jag sedan en bot på tåget. Så varje gång jag besökt festivalen efter det går jag in för revansch. Sedan dess har jag bara kommit att älska Göteborg mer och mer.

* Vad är ditt bästa festivalmi­nne? – Det finns många. Jag älskar känslan av att bara driva omkring med olika människor och se konsertern­a. WOW har så bra akter och maten är bäst där eftersom allt är vegetarisk­t.

* Vad har du haft för dig i sommar? – Jag har spelat på Trädgården i Stockholm, Emmaboda och på en del event. Annars har jag arbetet på min nästa singel som kommer snart och min EP som kommer i höst. Jag är så taggad.

* Berätta mer! – Jag har gjort väldigt mycket klubbmusik ett tag men på EP:N kommer det finnas en del ballader. En powerballa­d har jag producerat tillsamman­s med Zara Larsson. Det känns som att jag tar ett ytterligar­e kliv nu och får chansen att visa en annan sida av mig som kommer innebära en ny sorts publikkont­akt, det är speciellt.

”Vi kommer ha otroligt kul på scenen och smitta av vår glädje på publiken.”

IMAN

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden