Hallands Nyheter

Tre unga greps efter intrång på Recycling

- MÅRTEN SAMUELSON marten.samuelson@hn.se

Under natten till tisdag greps tre personer för försök till stöld på Falkenberg Recycling.

Runt halv två tiden under natten tog sig två unga män och en kvinna in på det 34 000 kvadratmet­er stora området på Magasinsvä­gen, intill Terminalbo­laget. De tre upptäcktes av väktare när de rörde sig vid ett lastbilssl­äp som stod parkerat på skrotgårde­n. Väktarna slog larm och tre poliser samt en hundförare kallades till platsen.

Personerna greps på plats och misstänks nu för försök till stöld. Både männen och kvinnan släpptes efter förhör under morgonen men misstankar­na kvarstår.

FALKENBERG RECYCLING arbetar med metallåter­vinning. Man köper upp metaller och järnskrot som bearbetas och sedan säljs vidare. Det mesta går på export.

Företaget har tidigare haft ganska stora problem med inbrott och stölder innan man satte upp kameraöver­vakning för några år sedan.

– Då tog vi ganska många direkt och sedan har det lugnat ner sig. Bevaknings­företaget ser om det är någon på området och larmar polisen och oss, förklarar Ida Andersson på Falkenberg Recycling.

Metaller och verktyg är det

* Varför är du anti vackra marsipanro­sor? – Mat ska ju smaka. Det är i munnen det händer. Ögat ska inte snuva munnen på konfekten. Riktigt god mat ser automatisk­t god ut ändå.

* Hur var det att spela in programmet? – Jätterolig­t! Man får ju laga mat och det är det roligaste jag vet. Sedan är det mycket jag lagar för första gången, och det kanske är dumt att göra i tv. Det lär världen bli varse.

* Vad är din grej i programmet? – Det är nog att jag jobbar mycket med det gamla husmorshan­tverket. Att göra saker från början. Det går att köpa färdig mandelmass­a, men det är mycket roligare att ta en mandel och göra massa av den.

* Vad var utmaningar­na för dig? – Det får jag inte berätta än. Men i första programmet ska vi tolka ett barndomsmi­nne. Min kära farfar var känd som traktens bästa jordgubbso­dlare, och när jag är lite som tjuvarna vanligtvis har varit ute efter. Stölderna har genomförts både av organisera­de ligor och drogpåverk­ade personer.

– MEN DE mest värdefulla grejerna har vi inlåsta och det verkar som att det här inte har varit så välplanera­t utan för liten och lite för busig ryckte jag upp lite för många jordgubbsp­lantor i hans land. Jag var jätteglad, farfar var superarg.

* Vad tycker du om juryn? – Hmm... Både och. De är jättedukti­ga. Men jag kan ju tycka att en viss grej är supergott eller jättefint, men det är vad de tycker som spelar roll. Först ska man hitta sin egen känsla i det här nya köket, och sen ska man göra det till en ganska kräsen jury som har starka åsikter om hur det ska vara. mer spontant. Ungdomar som varit ute efter ”bra-attha-grejer”. Bland annat hade de tagit ett par byxor. De har varit inne i någon container och uppe i några maskiner och rotat, konstarera­r Ida Andersson. * – Nja, inte direkt. Det här är lite som ett Big brother för matintress­erade. Vi har varit där inne nästan dygnet runt, haft mikrofoner på oss och de har filmat oss hela tiden. Finns säkert 50 timmar filmat material på mig, och jag har säkert sagt något som jag inte vill ska vara med i TV. Men det märker vi. Jag är inte speciellt orolig.

Dessertmäs­tarna har säsongspre­miär 23 augusti.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? BÄTTRE BEVAKNING. Ida Andersson är glad åt att företaget numera har kameraöver­vakning som omedelbart avslöjar om obehöriga tar sig in på området när man stängt för dagen.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON BÄTTRE BEVAKNING. Ida Andersson är glad åt att företaget numera har kameraöver­vakning som omedelbart avslöjar om obehöriga tar sig in på området när man stängt för dagen.
 ?? Bild: MAGNUS SELANDER ?? Är du nervös inför premiären?
Bild: MAGNUS SELANDER Är du nervös inför premiären?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden