Hallands Nyheter

Ny hyresgäst på gång i central butiksloka­l

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Ett halvår har gått sedan JC lämnade butiken på hörnet av Köpmansgat­annygatan och lokalen står fortfarand­e outhyrd.

HN har tidigare berättat att JC strax före jul meddelade att butiken i Falkenberg skulle läggas ned. Sista januari stängdes affären och någon ny hyresgäst har ännu inte flyttat in i det centrala läget.

– De har inte sagt upp sitt kontrakt så vi kan inte hyra ut i nuläget, berättade Svenerik Pedersen för HN i mars.

HAN ÄR ORDFÖRANDE för HSB Opalen som hyrt ut lokalen till klädkedjan och enligt Sven-erik Pedersen har man fortfarand­e inte fått någon uppsägning från JC.

– De tog sitt pick och pack och stack utan att säga någonting. Därför satt vi lite bakbundna ett tag utan att kunna göra någonting. Men nu har vi fått klartecken från vår jurist att vi kan leta efter en ny hyresgäst i och med att de lämnat lokalen och sagt upp alla sina abonnemang.

– Vi ligger i förhandlin­gar om att hyra ut den igen. I och med att det finns bostadsrät­ter ovanpå kan man inte ha vilken verksamhet som helst. Men vi räknar med att kunna hyra ut lokalen i början på hösten. Det är planen i alla fall och vi ser ljust på framtiden, säger Sven-erik Pedersen. Ni måste väl ha gått miste om en hel del i hyresintäk­ter under den här perioden?

– Självklart gör vi en förlust

”Vi räknar med att kunna hyra ut lokalen i början på hösten. Det är planen i alla fall och vi ser ljust på framtiden” SVEN-ERIK PEDERSEN

HSB opalen

på lokalen för tillfället. Men vi räknar med att de pengarna kommer in förr eller senare. Vi har ju en jurist inkopplad och vår förhoppnin­g är att JC ska göra rätt för sig.

HN HAR UTAN framgång sökt en kommentar från någon på JC:S huvudkonto­r i Stockholm.

 ??  ??
 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? IGENBOMMAT. I ett halvår har lokalen för den tidigare Jc-butiken stått tom. Men nu är något på gång.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON IGENBOMMAT. I ett halvår har lokalen för den tidigare Jc-butiken stått tom. Men nu är något på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden