Hallands Nyheter

Fakta:

Nya upplägget

- MATHILDA OLAUSSON/TT

* Totalt kommer 18 gamla deltagare att tävla i tioårsjubi­leet av SVT:S Mästarnas mästare. I stället för att, som i tidigare säsonger, tävla individuel­lt har deltagarna nu delats in i lag med andra som har tävlat inom sporter som liknar ens egen.

* Exempelvis har det bildats ett skidlag, ett friidrotts­lag och ett boll-lag.

* Lagen är indelade i två olika grupper som tittarna får följa i de olika programmen, varje grupp i sin tur består av tre lag. Ett lag kommer dessutom att åka ut i varje nattduell.

* Till slut står ett lag som segrare i Mästarnas mästare, till skillnad från tidigare år då en person har kammat hem priset.

* Mästarnas mästare 2018 spelas in i Grekland.

Hur kommer det bli att möta andra tidigare vinnare?

– Det är några stycken som verkligen har imponerat när de vunnit. Det är inte som att man inte kommer att vara nervös innan det här börjar köra igång. Magdalena och hennes performanc­e där nere var riktigt bra, Ingemar också. Det kommer att bli hårt, säger Peter Forsberg.

FÖRUTOM ATT ALLA deltagare i säsong tio har medverkat tidigare, så finns två av de tidigare vinnarna i skidlaget. Men Anders Wistbacka, projektled­are för Mästarnas mästare, menar att det inte har någon betydelse. Blir det inte ojämlikt?

– Jag brukar få den frågan ofta i vanliga Mästarnas mästare, och då säger jag att det ju är att du ska vara allsidig, och det är det som krävs. Någonstans tror jag att det är det som krävs här också. Vi kommer ju anpassa tävlingarn­a efter lag. Bevisligen är de väldigt bra, men hur går det för dem i lag? Det återstår att se. Men visst kan man se dem som någon form av favoriter när de är i det laget, när de har två av vinnarna i sitt lag, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden