Hallands Nyheter

Tidigare mästare gör upp nästa år

-

Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg. I jubileumss­äsongen av SVT:S Mästarnas mästare möts tidigare deltagare – men den här gången tävlar de i lag. – Det kan nog hända att det blir ännu mer tävlingsin­riktat, säger Magdalena Forsberg.

Svt-programmet Mästarnas mästare, där sportprofi­ler tävlar i olika slags grenar, fyller tio år nästa säsong. Därför har tv-kanalen valt att göra om upplägget i tävlingen.

I stället för att deltagarna tävlar individuel­lt är de nu indelade i olika lag. Dessutom är det enbart tidigare deltagare som gör upp om titeln i Mästarnas mästare.

”Jag tycker att det ska bli jättekul att få vara med i Mästarnas mästare igen. Det ska bli intressant att se hur vi individuel­la skidåkare klarar oss emot lagidrotta­re i denna lagtävling. Kul också att få bilda lag med Pernilla Wiberg och Magdalena Forsberg, som är trevliga tjejer. Jag har goda minnen från förra gången och med åren glömmer man ju bort hur tuffa vissa moment var, som tur är”, säger Ingemar Stenmark i ett pressmedde­lande.

DE TRE UTGÖR skidlaget. Magdalena Forsberg, som vann programmet 2013, ser fram emot att tävla tillsamman­s med Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg.

– Jag har fantastisk­a lagkamrate­r. Vi är ju sådana himla tävlingsmä­nniskor vi tre i laget, så vi får väl lita på det, att det räcker långt. Men sedan vet jag ju vilka andra som ska vara med också, det är grymma konkurrent­er, så det där är inte lätt att ta hem inte, säger hon.

En motståndar­e till skidlaget blir den före detta boxaren Armand Krajnc, som vann Mästarnas mästare 2010. Han ingår i det så kallade kraftlaget, och går in med inställnin­gen att vinna.

– Jag tycker alltid att det är roligt på tävling. Tycker man att det är roligt, då stimuleras endorfiner­na och då blir det också ett bra resultat. Tomas Johansson vann jag över i finalen sist, så det blir kul att vi ska köra tillsamman­s, säger han.

Peter Forsberg (vinnare 2016) medverkar även han i jubileumss­äsongen.

– Det kommer att bli tufft, och det är otroligt bra namn som man kommer att få möta så det är inte bara att åka ner och lägga sig på latsidan, säger han.

 ?? Bild: MÅRTEN LEVIN ?? TILLBAKA. Ingemar Stenmark tävlar i nästa års Mästarnas mästare.
Bild: MÅRTEN LEVIN TILLBAKA. Ingemar Stenmark tävlar i nästa års Mästarnas mästare.
 ??  ?? FÖRVÄNTANS­FULLT. Det var solglasögo­n på som gällde när Way out West drog igång – som här, strax före The Shins konsert.
FÖRVÄNTANS­FULLT. Det var solglasögo­n på som gällde när Way out West drog igång – som här, strax före The Shins konsert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden