Hallands Nyheter

Böljan laddar för en tuff höst

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Den korta ledigheten är över – i dag börjar serieallva­ret för Böljan igen. På menyn står bortamöte med Västerås, ett gäng som vann vårmötet med 2–0.

Tidigt lördag morgon äntrar Böljan-tjejerna bussen till Västerås.

– Det vore förstås bättre att kunna åka dan före, men det tillåter inte ekonomin. Så man får gilla läget, säger tränaren Maria Nilsson.

Spelarna har haft två veckors semester, men eget träningspr­ogram att följa.

– Nu ska vi ha laddat batteriern­a inför höstens drabbninga­r, säger Maria. Och det har varit bra fart på träningarn­a.

HON VET FORTFARAND­E inte när cupmatchen mot Qviding ska avgöras, den som slutade tvärt, mitt i straffspar­ksläggning­en efter att elljuset slocknat på Ruddalen.

– Inget datum är bestämt, men det blir väl att vi får åka upp med hela laget för att slå de resterande straffarna.

Måltorkan har varit utmärkande för Böljan under säsongen. Och 2–0 har varit ett gångbart resultat; två vinster och fem förluster med de siffrorna.

– Vi har ju varit med bra i de flesta matcherna, inte haft något ras. Men visst hade det varit skönt med lite fler gjorda mål och lite fler poäng, säger Maria. Vad väntar mot Västerås?

– Jag har hört att de spelar på en liten, ganska sliten, konstgräsp­lan. Och jag vet sen förra mötet att det är ett ganska fysiskt gäng, säger Maria.

LOVISA SCHOUGH STUKADE foten i cupmatchen och är inte med mot Västerås. I övrigt kan Maria Nilsson mönstra en ordinarie trupp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden