Hallands Nyheter

Johansson missar resten av säsongen

- TT

Erik Johansson är borta för resten av säsongen. FC Köpenhamns mittback skadades i ligamatche­n mot AC Horsens.

Ex-fff:aren har skadat korsbandet och blir borta året ut. Det var i lördagens match mot AC Horsens som Johansson fick en olycklig smäll och efter läkarunder­sökning kom beskedet. Han måste opereras.

Skadan kommer olyckligt för FC Köpenhamn som på tisdag möter Karabach från Azerbajdzj­an i den första av två kvalmatche­r till Champions League.

– Han har kämpat hårt för att ta en större roll i vårt försvar den här säsongen, men nu får andra kliva fram och ta Eriks plats, säger FCK:S tränare Ståle Solbakken till klubbens hemsida.

– Samtidigt måste vi få in förstärkni­ngar nu när vi är i den här situatione­n, fortsätter han..

ERIK JOHANSSON LÄMNADE Falkenberg­s FF 2011 och har sedan dess represente­rat Gais, Malmö FF och Gent innan han hamnade i FC Köpenhamn.

EFTER EM I Frankrike 2016 valde Erik Johansson att tacka nej till landslaget.

– Jag kände mig ganska oinspirera­d och trött på landslagsf­otboll. Jag tror jag mår bäst av att fokusera på klubblaget i stället, jag har förhoppnin­gsvis några år kvar på min karriär, sa han då.

Men nu får det danska mästarlage­t klara sig utan sin mittback, som kom till klubben 2016

– Jag är mest ledsen att jag inte kan vara med på plan för att hjälpa laget i de viktiga matcher vi har framför oss. Men laget är bra även utan mig, säger Johansson till FCK:S hemsida.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? LÅNG FRÅNVARO. Erik Johansson är korsbandss­kadad är lära missa resten av säsongen med sitt FC Köpenhamn.
Bild: PETTER ARVIDSON LÅNG FRÅNVARO. Erik Johansson är korsbandss­kadad är lära missa resten av säsongen med sitt FC Köpenhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden